Veelbelovende seizoensstart JO13-4!

RKDVC JO13-4
WSC JO13-6
02-09-2017
3 - 4

De jongens van jo13-4 zijn veelbelovend aan het nieuwe seizoen begonnen. Ondanks een verlies van 3-4.
Wsc was de tegenstander in de bekercompetitie en een eerste test voor het team hoe het was om met elkaar in een wedstrijd te spelen en op een groot veld te spelen.
Groot veld, buitenspel, nieuwe posities, er veel om aan te wennen. Maar al vanaf de eerste minuut was zichtbaar dat dit team snapt hoe het spel gespeeld moet worden.
Waar wsc op individuele kracht probeerde Lars te bereiken, deden onze jongens dat vooral door goed samenspel. En door het veld goed te benutten.
Het duwen van wsc werd goed afgestopt door onze verdediging. Meer dan eens stapten zij op het goede moment in, waardoor de bal de aanvallers van wsc niet kon bereiken. Helaas was het wel wsc dat als eerste wist te scoren.
De jongens pakten de draad weer op en lieten goed overspel zien. Voorin probeert Vinny te kaatsen met Sven en met succes. Ook Niek tikt de bal keurig door waardoor mogelijkheden onstaan. Helaas nog geen doelpunt, maar wsc heeft het benauwd en de keeper moet aan de slag. Ralph zet nog een tandje bij en zorgt voor nog meer onrust bij de tegenstander.
Een 1-2 tussen Magloire en Niek mondt uit in een schot en bijna een doelpunt. Maar de bal is nog niet weg en Ralph ziet zijn kans schoon... 1-1!
De tweede helft geeft hetzelfde spelbeeld. Rkdvc speelt goed samen, wsc blijft doorduwen met individuele acties. Een tegenstander is net te rap, loopt de 16 in en wordt aangetikt door onze verdediging... Pentalty. Ondanks dat Lars in de goede hoek dook, vloog de bal er in; 1-2.
Twee uitbraken van wsc worden helaas een doelpunt. Maar rkdvc laat zich niet kisten en scoort ook. Vinny pikt de bal op, mikt en... scoort daarmee zijn eerste doelpunt in het shirt van rkdvc .
Met 4-2 als score gaan we het laatste deel van de wedstrijd in. Kansen genoeg, dus alles is nog mogelijk. Dat voelen de jongens ook en zij hebben nog puf om met meer en meer energie de tegenstander onder druk te zetten. En met resultaat...
Rkdvc wordt sterker en sterker en wsc krijgt het heeeel benauwd richting einde van de wedstrijd. Ze krijgen de bal niet meer goed weg en kans op kans volgt. Maar telkens staat er een voet, been of keeper in de weg en wordt een goal voor ons tegengehouden.
Tot de bal afvalt naar links en Khalid hem kruislings over de keeper schiet; 3-4! Spannend! Het kan nog steeds en zou meer dan rechtvaardig zijn voor de wedstrijd die de jongens op de mat leggen.
De tijd blijkt echter te kort om de gelijkmaker te scoren. Ondanks het verlies stappen de jongens met een goed gevoel van het veld af. Een kennismaking met het grote veld die goed is bevallen en naar meer smaakt.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven