Overtuigende seizoensopener tegen Nieuwkuijk

RKDVC 6
Nieuwkuijk 4
24-09-2017
7 - 2

DRUNEN - Na een succesvolle voorbereiding trad DVC 6 voor de eerste competitiewedstrijd aan tegen de kampioenen van Nieuwkuijk 4. Een klasse hoger mogen zij proberen hun draai weer te vinden. Uiteraard nog niet tegen RKDVC, dat zelf met de nodige plannen en ambitie aan dit seizoen is begonnen.
Via de inmiddels langzaam maar zeker bekender wordende tactiek nam RKDVC de touwtjes stevig in handen. Desondanks kreeg Nieuwkuijk vanaf de strafschopstip de uitgelezen mogelijkheid het doelpuntenfestijn te openen: 0-1. Gelukkig voor de gastheren werd deze tussenstand al heel snel van het bord gehaald. Na een knal van Thijs Fokker was Dennis Damen scherp bij de rebound om de stand op 1-1 te zetten. Voor Nieuwkuijk was het vooral tegenhouden en met lange ballen de spitsen aan ’t werk zetten. RKDVC denderde door en kwam via de rechter van Wouter van Driel ook vlot op voorsprong. De krachtsverhoudingen in het veld waren dermate groot dat ook doelpunten nummer 3 en 4, via Thijs Fokker en wederom Wouter van Driel, nog voor rust vielen. Uit één van de uitbraken kon ook Nieuwkuijk nog een vinkje zetten, nadat een balletje net onder de lat tegen het net viel. 4-2 ruststand derhalve.
Na de pauze speelde het spel zich voor 80% af op Kuijkse speelhelft. De aanvallende intenties van RKDVC waren vaak niet meer tegen te houden voor het moegestreden Nieuwkuijk, getuige 'trainen hullie zeuve keer per week ofzo?' Veel gevaarlijke voorzetten waren het gevolg van geduldig aanvallen. Vanuit een hoekschop van Roy Klijsen scoorde Thijs Fokker zijn 2e van de ochtend. Invaller Remco v/d Linden mocht welgeteld 41 seconden genieten van een rol in de spits. Meester Remco bleek een snelle leerling, en wist eenmaal weer terug in de voorhoede Mark van Engeland heerlijk vrij te spelen; Unit scoorde 6-2. Het slotakkoord vandaag was voor Roy Klijsen, die een goede voorzet van Mark binnen mocht lopen.
RKDVC schiet dus lekker uit de startblokken. Komend weekend ronde 2, op bezoek bij SCI in Sint Michielsgestel.
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven