JO11-2 staat wederom met lege handen

ZIGO JO11-2
RKDVC JO11-2
07-10-2017
6 - 5


Vandaag moesten de boys van JO11-2 vroeg uit de veren om om 8.30 paraat te staan op de velden vh Tilburgse Zigo.
Een middenmoter na 2 competitie wedstrijden, dus wie weet konden we hier voor t eerst punten gaan pakken...?
Kort na aanvang heeft RKDVC direct moeite om uit de verdediging weg te komen door het fel spelende Zigo. Het lukt de boys van RKDVC JO11-2 wel de bal over te spelen, maar de druk naar voren blijft uit. Dit maakt dat het spel van Zigo steeds gevaarlijk wordt en verdedigers Nathan en Gijs alle zeilen bij moeten zetten. De jongens krijgen steeds meer moeite om in balbezit te blijven, maar gelukkig is het keeper Senna die de bal keurig weet te stoppen na een laag schoot van Zigo. Zigo blijft de spelbepaler, is gretig op elke bal, en dit wordt beloond in de 13e minuut met de Tilburgse openingstreffer (O-1).
Met knap verdedigingswerk van Thomas en Gijs weten zij het volgende gevaar te weren en gelukkig is ook Zigo niet trefzeker als de bal rakelings voor langs de goal rolt.
Een verre uittrap van Senna komt in de voeten van spits Timo. Deze weet zich met een goede actie vrij te spelen en schiet de gelijkmaker binnen.(1-1).
Dit geeft vertrouwen en RKDVC neemt meer initiatief. Uit een corner raakt Gijs de bal goed, maar deze gaat helaas over. Niet veel later beland een volgend schot van Gijs op de hoek vd kruising. Middenvelder Nick werkt hard en schiet een perfecte pass op Timo. Deze zet de motor weer aan, speelt zich vrij en tikt de 1-2 netjes binnen.
Zigo laat zich niet van zijn stuk brengen door deze tegentreffer en na een corner, die RKDVC maar niet goed weg gewerkt krijgt, bikkelen ze net zo hard tot de bal erin ligt (2-2).

In de 2e helft is Zigo meteen gevaarlijk. Maar toch is het RKDVC dat wederom op voorsprong komt via weer een diepe bal van Nick op Timo, die zich vrij kapt en uithaalt (2-3). Maar de voorsprong is van korte duur na een hoge bal van Zigo, onhoudbaar voor Senna (3-3)
Kort daarop wordt een mooi schot op doel van Jelte helaas gestopt door een Tilburgse verdediger.
Via een vrije trap voor Zigo beland de bal bij een Zigo aanvaller. Senna verkleint goed zijn goal, maar Zigo weet toch te scoren (4-3). Maar RKDVC komt direct na de aftrap op gelijke hoogte, wederom via snelle spits Timo. Het lijkt een strijd om de punten te worden want Zigo scoort vervolgens de 5-4. Maar via goed voetbal van Veron en Timo wordt het net zo snel weer 5-5. De spanning is te snijden, zeker na zeer veel druk van Zigo op de verdedigers. Als vervolgens tot 2x toe een doelpunt wordt afgekeurd, van zowel Feyo als Timo, wegens een eerder fluitsignaal van de scheids, lijkt er wat discussie en ruis te ontstaan. Toch bikkelen de boys door, hopend op de overwinningstreffer. Het is dan ook zuur als het alsnog Zigo is, die kort voor tijd de 6-5 scoort en zo met de punten ervan door gaat.
Jongens, het was misschien niet jullie beste pot voetbal, jullie hebben wel gestreden tot het eind en met een beetje meer felheid gaat het vast niet lang duren voor de eerste competitie overwinning een feit is.

Een trouwe supporter!

 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven