RKDVC 2
08-10-2017
4 - 1

Scheidsrechter:   W. Grinwis
Op een hele hele hele en voor sommige te vroege zondagochtend, verzamelden 't Twidde zich voor de wedstrijd tegen Zeelandia Middelburg. Naar verluidt zou dit de eerste test van het nieuwe seizoen worden.

Na een rumoerige heenreis, een lekker broodje worst, een natte warming-up en de verwelkoming van een aantal verstekelingen begonnen we om 11.30 uur aan de wedstrijd. Het eerste fluitsignaal van de wedstrijd klonk en dit bleek ook meteen zijn beste fluitsignaal voor de Drunense gasten. Over de eerste helft kunnen we kort zijn, Zeelandia had onze bus op randje 16 geparkeerd en 't Twidde wist hier absoluut geen raad mee. En om het verhaal compleet te maken incasseerden DVC ook nog een 1-0 achterstand na een opeenstapeling aan fouten. Rust. In de rust nog een lekker broodje worst gegeten door de supporters. En terwijl de laatste hap nog in de Drunense magen verdween was het RvW die SH bedienden en zo de 1-1 stand op het bord liet verschijnen. De hoop in de Drunense harten laaide op, echter was dit van korte duur. Want in een tijdsbestek van 10 minuten gaf 't Twidde de wedstrijd volledig uit handen. Allereerst een makkelijk gegevens penalty (2-1) en vervolgens een indraaiende vrije trap(3-1). In het vervolg van de wedstrijd viel DVC naar hartenlust aan, maar op een kusje van de keeper en een aantal fraaie kansen na leverden dit niks op. Uiteindelijk kreeg 't Twidde in een counter de spreekwoordelijke deksel op hun neus 4-1.

't Twidde heeft vandaag gezien dat een collectief sterker is dan individuele klasse en hopelijk heeft iedereen daarvan geleerd. Volgende week nieuwe kansen.