STERK RKDVC TREKT LAAT OVERWINNING NAAR ZICH TOE

RKDVC 7
15-10-2017
2 - 5

Zondagochtend, zoals een zondagochtend hoort te zijn. Stralend zonnetje, hier en daar een plukje wolk. Natte velden met hier en daar wat bladeren van de bomen die naar de herfst toe leven.
Na 15 minuten spelen was het reportersgilde compleet. Echter kwam hem te oren dat het al 1-0 was. Onterecht, werd door de trainert van dienst ingefluisterd. Hij had zijn meestwerk de wei in gestuurd om punten te pakken vandaag. Een sterke bank was daar het bewijs van. Ook de tweede helft vollen bak knallen. Gastspelers Bas en de Scheut waren al flink aan het ploeteren op het natte gras. De trainert bleek gelijk te hebben, want RKDVC had het betere van het spel. Het kon de score gelijktrekken nadat er een prima opbouw over rechts werd uitgevoerd. Paul van Boxtel gaf Niels van Loon de bal in de loop. Vervolgens gaf hij een prima assist op Matthijs van de Wiel die de keeper mooi in de lange hoek het nakijken gaf. Matthijs was op sommige momenten in bloedvorm vandaag. Zo werd hij door het midden aangespeeld door Kevin Kiefmeijer. Van buiten de 16 dribbelde Matthijs een meter de 16 binnen en zag de keeper goed zijn doel afschermen op de lijn. Hij besloot voor een mooi schot over de keeper heen. Hij vloog er prachtig in. Een terechte 1-2 voorsprong. Desk lukt het niet om het Peter Paul moeilijk te maken. Vlak voor rust moesten we een zeer dubieus gegeven pingel incasseren. Martijn Verweij blokte prima de bal. Volgens de scheidsrechter deed hij dit niet en moest eigenlijk iedereen vragen wat hij nou liep te wijzen met zijn hand. Naar de stip dus blijkbaar. Desk scoorde en durfde ook niet te juichen. In de rust zal alles op scherp gezet zijn denk ik. Geen idee, ik was koffie halen. Tim Mulders maakte zijn rentree. “Effe kijken hoe het gaat.” Balvast als altijd wist hij het de Ketse verdediging moeilijk te maken. Zeker nadat iedereen van Drunense zijde vol ongeloof aanschouwde hoe Tim, met slalom- en heuse sleepbewegingen, 3 man van Desk voorbij ging. Het verhaal wordt nog sterker als we de 65e minuut in gaan en Tim een, al dan niet onbedoelde, assist zien geven. Een schot op doel van Dennis van der Hout belandde op het torso van Tim, in de rebound schoot Dennis mooi binnen. Handen in de lucht. Maar blijkbaar had de grensrechter een buitenspel situatie waargenomen. De trainer van Desk gaf voor de 4e maal aan dat het niet zijn schuld is. Hoewel de scheidsrechter wel verdomd veel op hem leek. Maar goed. Doelpunt afgekeurd. RKDVC stelde zich strategisch op langs het veld rondom de grensrechter. Hij heeft verder een foutloze wedstrijd gevlagd. Ok, dus na een goed uur spelen 2 keer genaaid. Ruud Walravens zette dit 3 minuten later recht, bijna dan. Een goed genomen vrijtrap wist de atletisch ogende keeper mooi tot corner te verwerken. De corner leverde niets op. We moesten lang wachten tot een ontknoping. Desk kwam nog eenmaal gevaarlijk uit een counter de Drunense 16 binnen. Met 4 tegen 2 was het Peter Paul die op het juiste moment de bal inschatte en deze klemvast dook. Zodoende geen voorzet die aankwam bij de 2 vrijstaande Desk-spelers. In minuut 82 bouwde RKDVC mooi op. Ditmaal door het midden via de goedspelende Ritz. Met een mooi hakje wist hij Ruud in stelling te brengen. Ruud zorgde in tweede instantie voor een doelpunt. 2-3. Opluchting. Maar nog wel even scherp blijven. Matthijs van de Wiel zorgde voor nog meer rust. Wederom een opbouw door het midden via Mark de Rooij. Nee geen lang schot, Mark was al bijna in de andere 16. Ook wij moesten even in de ogen wrijven. Hij speelde de bal op Matthijs die koelbloedig zijn 3e van de dag aantekende. In de laatste minuten van de wedstrijd kreeg RKDVC een makkelijke, maar denk ik wel terechte, penalty mee. Als hij niet werd gegeven, had niemand geklaagd. Stefan Ritzerfeld ging achter de bal staan en schoot rustig in de hoek. 2-5.

Met deze overwinning op de vroege ochtend stonden we zelfs even bovenaan.