RKDVC 7
22-10-2017
6 - 1

Scheidsrechter:   Osch, René van
Op bijveld B mocht de aftrap gedaan worden. Het veld was zompig en de keeper had een privé zwembad in zijn 16. Peter Paul hield het bij keepen en liet zijn snorkel in de tas. Het spelbeeld kenmerkte zich in aanvallen over een weer. Sporadisch werd het gevaarlijk. Het gevaarlijkste was de tegenstander, die bij elke bal die een DVC-er ingespeeld kreeg, er erg kort bovenop zat. Berkdijk liet zich fysiek gelden. Pas in de 25e minuut kon Berkdijk op voorsprong komen. Een verdedigingsfout leidde tot de voorsprong. We zouden op gelijk hoogte kunnen komen na 5 minuten. Stijn Robben soleerde de 16 binnen en werd neergehaald. De scheidsrechter wuifde dit weg en we wisten gelijk wat voor wedstrijd dit zou gaan worden. Er moesten loepzuivere doelpunten gescoord worden, wilde je een beetje kans hebben. Het lukte ons door een mooie pass van Stefan Ritzerfeld op Dennis van der Hout. Dennis dribbelde de 16 binnen en schoot keurig de bal langs de keeper. 1-1. Vlak daarna kwam Dennis over rechts opzetten en speelde bal op Niels van Loon af. Zijn harde schot buiten de 16 scheerde voorlangs. Zo bleef het tot de rust 1-1. De thee nog maar net opgedronken of we keken, wederom door een fout achterin, aan tegen een achterstand. Peter Paul zat er nog goed bij maar moest in tweede instantie toch toegeven. RKDVC bleef aanzetten. Echter bij elke bal die aangenomen werd, werden de enkels gefêteerd op een fijne tik. Voor Stefan Ritzerfeld werd het uiteindelijk fataal. Hij was niet te pakken voor de verdedigers van Berkdijk. Hij incasseerde zijn 15e trap op de enkels en moest noodgedwongen het veld verlaten. Berkdijk kon de score vergroten uit een counter. Binnen een kwartier werd het al 4-1. Eigenlijk hadden er 6 kaarten moeten vallen, maar het dat was het saldo aan Ketse kant: 6-1. Lekker douchen en naar huis.