RKDVC lijdt nederlaag door drie treffers in 10 minuten

FC Engelen 1
29-10-2017
5 - 2

Scheidsrechter:   R.A.M.W. Mol
Vandaag twee ploegen op gelijke hoogte in de standenlijst met enkel verschil in het doelsaldo. Dat werd al snel duidelijk, want het begon als een open wedstrijd waarbij het spel snel op en neer ging. Al na 6 minuten komt Engelen op een 1-0 voorsprong. Na ruim een kwartier krijgt RKDVC een goede kans op de gelijkmaker maar de bal gaat net naast. Vrijwel direct daarna is een goede redding van Daan nodig om te voorkomen dat Engelen scoort. In de 28e minuut is het toch Engelen die 2-0 maakt. Uit een corner wordt de bal niet goed weggewerkt, waarvan Engelen dankbaar gebruik maakt. Door slordige opbouw bij DVC van achteruit kan Engelen drie minuten later ook de 3-0 maken. In de 37e minuut komt Engelen zelfs op 4-0 door een sterke individuele actie. In de laatste minuut van de eerste helft raakt een schot van Engelen nog de lat maar verder leed wordt DVC bespaard.
In de rust worden een aantal tactische aanpassingen in de opstelling doorgevoerd. Na 5 minuten is het Ingmar Voorhaar die zorgt voor de 4-1. DVC voetbalt stukken beter dan de eerste helft en geeft goed partij. Helaas is het in de 73e minuut weer raak voor Engelen door miscommunicatie in de verdediging. In de 80e minuut krijgt DVC nog een penalty die wordt benut door Damian van Bijnen, waardoor de eindstand uitkomt op 5-2.

Opstelling:         Daan Dekkers, Giel Brandts, Tim Poel, Damian van Bijnen, Marijn Hooijmans (Kevin de Vries), Yori van Delft, Christiaan van de Velden, Roy Lamers (Ray Kivits), Yannick van Zutphen, Abdel Yachou (Guus Berens), Ingmar Voorhaar
Scoreverloop:    1 - 0 Walid Johri (6de minuut)
                            2 - 0 Quinten Vorstenbosch (28ste minuut)
                            3 - 0 Quinten Vorstenbosch (31ste minuut)
                            4 - 0 Marijn van Rijswijk (37ste minuut)
                            4 - 1 Ingmar Voorhaar (48ste minuut)
                            5 - 1 Marijn van Rijswijk (73ste minuut)
                            5 - 2 Damian van Bijnen (80ste minuut)