()
11-11-2017
10:00

Vandaag stond er een uitwedstrijd op het programma tegen de nummer twee in de competitie: FC Eindhoven uit Waalwijk. VVV wist dat het een lastige pot zou gaan worden. In de thuiswedstrijd bleek FC Eindhoven namelijk een maatje te groot, mede dankzij één speler met een schot waar Ronald Koeman jaloers op zou zijn. Papa kan jullie vast haarfijn uitleggen wie Ronald Koeman is ;).

Nadat alle spelers keurig netjes op tijd aanwezig waren begon op veld 1B klokslag 10.00 uur de wedstrijd. Al na enkele minuten bleek dat de sterke spits van FC Eindhoven ook vandaag het verschil zou gaan maken. Helaas voor VVV wist FC Eindhoven al vrij snel enkele doelpunten te maken, maar de koppies gingen niet omlaag. Ondanks de snelle achterstand bleef VVV vechten voor de bal en werd er met man en macht verdedigd. Voor de inzet verdienen alle spelers dan ook een groot compliment!

Het vele verdedigingswerk kosten VVV veel energie maar gelukkig kwam na 20 minuten het verlossende rustsignaal. We stonden weliswaar achter maar van opgeven heeft een VVV’er nog nooit gehoord. Even bijtanken, een slokje water en een korte peptalk zodat we scherp klaar zouden staan voor de aftrap van de tweede helft.

In de tweede helft kwam VVV meer aan voetballen toe en wist het af en toe gevaarlijk dicht in de buurt van het vijandelijke doel te komen. Ondanks een paar goede pogingen mocht de bal er vandaag helaas niet in. FC Eindhoven wist er nog een paar doelpunten in te prikken en sloot de wedstrijd winnend af.

Zoals elke week mochten beide teams na afloop nog penalty’s nemen. VVV was niet van plan cadeautjes uit te gaan delen en was vastberaden om de penaltyserie winnend af te sluiten. Met enkele prachtige onhoudbare pingels en katachtige reflexen van onze keeper werd de eindstand bepaald op 2-3 voor VVV. Een mooie opsteker voor VVV want door het winnen van de penalty’s staan we op een gedeelde 2e plaats in de penaltystand. Wie weet waar dit gaat eindigen?

VVV, de wedstrijd van vandaag ging helaas verloren maar jullie hebben opnieuw laten zien dat we altijd blijven strijden. Ook als het even tegenzit. Komende week gaan we weer goed oefenen op de training en dan weet ik zeker dat we in de laatste 3 wedstrijden van de competitie nog mooie resultaten gaan halen.