RKDVC 7
19-11-2017
1 - 1

Scheidsrechter:   Verharen, Guus

Om iets over 10 startte de Heusdense derby. Koploper HHC zagen we vorige jaar ook al in de competitie. Ondanks hun lage klassering destijds, was het zeker geen gemakkelijke pot. Dat zou het vandaag ook niet worden. Op een drassig hoofdveld was het RKDVC die zich het eerste kwartier van zich liet horen. RKDVC was veel in balbezit en kon via het middenveld de bal opbrengen. Achterin kwam geen bal voorbij de verdediging. Rik Bax kon de bal opbrengen met een mooie pass op Matthijs van de Wiel. De topscorer van RKDVC 7 wist hier wel raad mee en schoof de bal keurig in het doel, 0-1. Wat onverwachts zo’n snel doelpunt, maar nu was het de beurt aan HHC. Zij namen het spel over en waren de spelende ploeg het komende half uur. Heel gevaarlijk kon HHC niet worden. Totdat er een reeks corners verwerkt moesten worden. De bal werd hoog en met een mooi curve ingebracht. Een erg mooie techniek. De bal kwam telkens in het midden net onder de lat. Peter-Paul moest meermaals redding brengen. Een corner of 6 verder kon RKDVC weer ademhalen. Wat een wapen had Heusden daar. Doelstelling was dus om geen corner meer weg te geven. Na 45 minuten kwam de rust als geroepen. Het zware veld was inmiddels omgeploegd. Na rust zette RKDVC 1 wijziging door. Het spel werd stevig, maar niet gemeen. Toch meende de scheidsrechter een duel van Martijn te moeten bestraffen met geel. 10 minuten met een man minder. We groeven ons in en lieten HHC komen. Al het gevaar kunnen afwenden. HHC kwam steeds vaker op. Hun wissels pakten goed uit. De rechter spits kon onze verdediging af en toe omspelen om vervolgens een voorzet te geven. Echter was er aan Heusdense zijde niemand om er tegen aan te lopen. RKDVC bleef sterk verdedigen en Peter-Paul wist weer eens wat keepen was. Met enkele knappe reddingen wist hij zijn doel schoon te houden. Echter 10 minuten voor tijd kon toch door de defensie heen geslopen worden en schoot Heusden 1-1 binnen. RKDVC had eerder op voorsprong moeten komen, nadat Mattijs, Dennis en Ritz de paal en lat raakten. Tegen het eind van het duel werd fraaie terugkopbal van Serge door de linksbacks met de arm verwerkt. Helaas had de scheidsrechter dit niet waar kunnen nemen en ontnam hij RKDVC daarmee een strafschop. HHC bleef aandringen de laatste 10 minuten, maar RKDVC hield stand. 1-1 was een terechte uitslag. Zo blijft het spannend bovenin. RKC wist niet te profiteren van dit gelijke spel. Het speelde vandaag zelf ook gelijk bij overbuurman WSC.