Uno Animo 3
26-11-2017
2 - 2

Scheidsrechter:   Vermeegen, Luc
DRUNEN - Afgelopen weekend stonden in de 4e klasse res. de enige twee ploegen nog zonder nederlaag tegenover elkaar. Vorig seizoen bleek al dat er weinig verschil in kwaliteit zit tussen Uno Animo en RKDVC. O.b.v. de 2 wedstrijden vorig seizoen (ieder 1x winst en doelsaldo van 3-3) valt geen winnaar aan te wijzen. Ook na de eerste wedstrijd van dit seizoen is dit het geval. Het duel eindigde ondanks een tumultueus slot in een 2-2 gelijkspel.
Beide ploegen begonnen eigenlijk met dezelfde tactiek aan het duel. Logischerwijs duurde de periode van aftasten daardoor wat lang. We schrijven minuut 28 als Uno Animo voor de eerste keer gevaarlijk voor het DVC doel komt. Het leek het duel open te breken. In het kwartier wat volgde kreeg DVC ook wat kansjes, maar was het met name Uno Animo dat aanstalten maakte tot de 0-1. Slordig afwerken voorkwam deze voorsprong voor de bezoekers.
Vrij snel na rust konden de tricolores alsnog juichen. Na een actie over de breedte van het veld wist de nmr. 6 van Uno Animo perfect gebruik te maken van de tegenwind. Zijn boogballetje viel precies onder de lat binnen: 0-1. RKDVC toonde echter veerkracht en kwam via een bosknoert waardige knal van Norbert Kolen op gelijke hoogte. Een fout in de Drunense opbouw leverde Uno halverwege de 2e helft een vrije trap op. Ook deze vrije trap kon niet gekeerd worden en belandde tegen de touwen. DVC stond wederom achter, maar speelde na die tegentreffer een betere pot. Met meer aanvalsdrang werd gezocht naar de gelijkmaker. Hierdoor werden de ruimtes achterop groter, maar dit werd (vaak) opgelost door de defensie. De verdiende gelijkmaker kwam er. Op tamelijk nonchalante wijze schoot Rik Blokland de bal pardoes in de uiterste hoek van het doel prachtig raak. Zou er dan toch nog een winnaar komen? De slotminuut was een bijzondere. Na een voorzet werd de bal via een U.A. hoofd verlengt. De doelman plukte de bal voor- of achter de achterlijn uit de lucht. Mogelijke opties op dit moment: 1) Corner voor DVC, 2) Niet over achterlijn dus doorvoetballen, of kennelijk 3) Een doeltrap voor Uno Animo.
De doelman besloot tot optie 3, terwijl het leek dat de scheids voor optie 2 koos. Dit bleek achteraf niet zo te zijn. Niels ten Cate, scherp als ie is, schoot de neergelegde bal in het net. Getuige de ‘’Wat doe je nu?!’’ van een Uno verdediger tegen zijn eigen doelman wist men bij de bezoekers ook niet precies wat de bedoeling en consequentie was. De scheidsrechter besloot de treffer niet toe te kennen en gaf aan dat hij wilde dat er een achterbal werd genomen. Met de vlam in de pan was het daarna verstandig om direct af te fluiten. Zo eindigde er wederom een wedstrijd in deze competitie in een gelijkspel. Een uitslag die getuige het spelbeeld ook terecht is.