SC Elshout O-23
RKDVC 3
09-01-2018
0-2

Met in 2018 pas 1 voetbaltraining in de benen mocht 't nwe 3e op 'n dinsdagavond aantreden tegen de O23 uit Elshout. Met onze 2 winterse transfers er ook al bij is de "SELECTIE" nog breder en sterker geworden, waardoor er soms weer meer spelers zijn die in de comp. GEEN minuten kunnen spelen. Maar daar wordt door deze jonge spelersgroep prima en toch volwassen mee omgegaan o.a. door aan te geven wanneer niet helemaal wedstrijd-FIT!! Vanaf minuut 1 zetten de jonge talenten van Elshout DVC 3 onder druk en gaf ons totaal geen kans om lekker in de wedstrijd te komen met zelfs in de 2e minuut al een hele grote kans om de 1-0 binnen te schieten maar onze super-keep Salih lag letterlijk en figuurlijk in de weg. Dit turbo-spel van Elshout bepaalde het 1ste halfuur het spelbeeld waarbij onze talenten alleen maar achter tegenstanders en bal hebben aangelopen omdat ze de ruimtes tussen onze linies veel te groot lieten en onsamenhangend speelden. Het laatste kwartier voor rust ging het tempo van Elshout ver omlaag en wist 't 3e zich mede hierdoor te herpakken met zowaar de 1ste 2 aanvallen op het Elshoutse doel.
In de rust na gezamenlijk overleg besloten in 'n iets andere opstelling te gaan spelen
Deze wijziging bracht meer rust en beter spel van onze kant met als gevolg meer balbezit en veldspel op helft van de tegenpartij. D.m.v. 'n snelle omschakeling werd Tom in stelling gebracht en die schoof beheerst de 0-1 binnen. Op dit moment zeker verdient gezien het spelbeeld. Kort hierna was het Stijn die via 'n snel omschakelmoment de 0-2 via 'n Elshouts-been binnentikte. Na deze 2e tegengoal raakten er bij E. enkele 'n beetje gefrustreerd dat ze hun overwicht uit t 1ste halfuur niet in doelpunten hadden omgezet en werd hun spel wat onnodig hard en soms zelfs gemeen, waar Tom,vlgs de scheids mondeling net iets te fel op reageerde, en daarvoor 10 min. tijdstraf kreeg. 'n Compliment voor de manne van 3 die ondanks 'n man minder op dat moment de discipline behielden om geen onnodige risico's te nemen en we zelfs de grootste kans op de 0-3 kregen. Op deze manier spelend zullen de resultaten er bij de herstart van de competitie ook positiever uit gaan zien.