DVC slaat aanval van runner-up overtuigend af

18-02-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   Logten, Henk van
DRUNEN – In speelronde 11 wachtte voor RKDVC 6 het grote werk. Uitdager en oude bekende SC Elshout 2 kwam op bezoek. In het verleden hebben deze ploegen al menig duel met elkaar uitgevochten waarbij de ploegen vaak niet veel voor elkaar onder deden. DVC was zich er dan ook van bewust dat dit duel met volledige inzet en focus gespeeld moest worden.
Dat een moment van onachtzaamheid je tegen deze tegenstander duur kan komen te staan bleek in de 5e minuut. Een bal tussen de verdediging en doelman werd niet goed ingeschat. De rappe linksbuiten was er als de kippen bij om de bal mee te nemen en de 0-1 binnen te schieten. DVC liet zich gelukkig niet van de wijs brengen en ging door waar het gebleven was. Geconcentreerd en gecontroleerd werd de aanval gezocht. Naarmate de wedstrijd vorderde kon RKDVC aanvallend gezien steeds gevaarlijker worden. Nadat enkele voorzetten en hoekschoppen voor dreiging hadden gezorgd was het Dennis Damen die de eerste echt goede mogelijkheid kreeg. Zijn knappe inzet verdween nog voorlangs. Hierna werd Thijs Fokker de diepte in gestuurd door Rik Blokland. In zijn 1-op-1 duel was Thijs de winnaar en hij verschalkte de Elshout goalie behendig: 1-1.
Ook na rust een overtuigend spelend RKDVC, dat het percentage balbezit snel zag stijgen. Daar waar Elshout de linies in de 1e helft vaak nog gesloten wist te houden, kwamen er in de loop van de 2e helft meer ruimtes. DVC bleef geduldig wachten om hier uiteindelijk gebruik van te maken. De inschuivende Norbert Kolen vuurde af op goal, spitta Luuk Buijs stond daar waar hij moest zijn om de rebound binnen te werken: 2-1. Zonder dat Elshout nog maar in de buurt kwam van het DVC doel bleef de thuisploeg gecontroleerd de aanval zoeken. Niels ten Cate was met een kopbal erg dichtbij een doelpunt, maar de Elshout keeper redde knap. Die 3e goal viel uiteindelijk toch. Het was Thijs Fokker die zijn agressie jegens directe tegenstander in het schot legde en prachtig de 3-1 binnen schoot. Hiermee was het duel beslist. Elshout kon niets anders dan zich over geven en de nederlaag incasseren. Marco Pulles had nog wat extra zout in de wonden kunnen strooien maar kopte in kansrijke positie over het doel, waardoor het bij 3-1 bleef.
Na het fluitsignaal namen de spelers de complimenten van het aanwezige publiek dankbaar in ontvangst. Die complimenten waren terecht, want het was een overtuigende wedstrijd ondanks de vroege achterstand. Goed ook om te zien dat DVC dit spel op de mat kán leggen. Als iedereen er maar met het koppie bij is en vol voor wil gaan.