“Hammer” Robbin zorgt voor 3 punten voor JO17-1

Mierlo Hout JO17-1
24-02-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   D.H. Cuijten
Bij Curling is de Hammer degene die de laatste schijf mag spelen en de beslissing vaak kan brengen. Bij JO17-1 is dat vaak Robbin die beslissend is. Zo ook vandaag want met 2 goals boog hij binnen vijf minuten in de slotfase eigenhandig een achterstand om in een voorsprong en schonk zijn ploeg 3 dikverdiende punten. Zo was hij er als de kippen bij toen de keeper na een inzet van Pascal de bal losliet en kon hij de bal in het net tikken. Even later was hij slimmer dan zijn verdediger en kwam goed voor zijn man. De voorzet van rechts kon hij zo nog net voor de handen van de keeper in het doel koppen 2-1. Voor rust was Mierlo-Hout op voorsprong gekomen na een blunder in de Drunense achterhoede. Aanvoerder Tom verdedigde klungelig uit en legde de bal op een presenteerblaadje voor de Helmondse spit en die wist daar wel raad mee. Koel rondde hij dit buitenkansje af. 0-1. Voetballend waren beide ploegen voor rust nog aan elkaar gewaagd maar na rust was dat een heel ander verhaal. RKDVC had een wissel toegepast. Bram kwam op rechtsachter te spelen en Tomas nam de centrale verdediger positie over van de gewisselde Tom die in de kleedkamer bleef na de thee. Een duidelijk beter spelend RKDVC zette de tegenstander behoorlijk onder druk. Het was de tip van coach Kornel om Robbin wat dieper te laten spelen om zo Pascal te kunnen assisteren in de spits. Het bleek een gouden tip. Want na de wissel van de goed spelende en moegestreden B2 speler Dennis door eveneens B2 speler Tygo kon Robbin wat dieper spelen en dat leverde uiteindelijk 2 doelpunten op. Een zwaarbevochten en verdiende overwinning omdat we tot het laatst zijn blijven voetballen . Met dit prachtige resultaat konden 3 belangrijke punten worden bijgeschreven en door puntverlies van de concurrenten zijn we verder weggelopen en zelfs een plaatsje gestegen.