AJAX WINT THRILLER TEGEN FC DEN BOSCH 8-5

Fc DenBosch (RKDVC)
Ajax (RKDVC)
10-03-2018
10:15

Ajax moest tegen Fc Den Bosch en was gewaarschuwd voor de Bosche dadendrang .Aja begon goed het veraste met mooie combinaties ,de Boschenaren staan bekend om hun countervoetbal wat ze knap doen ,Ajax was dichtbij de 1-0 maar goed bosch keeperswerk weerhield Ajax van een verdiende voorsprong .In tegendeel Den Bosch kwam op een 0-1 voorsprong nadat de Ajax verdediging was uitgespeeld en Ajax doelman Marvin was verslagen .Ajax ging echter door waar het was gebleven Mikail was dichtbij de 1-1 maar zag de bal net over gaan . Ajax kwam op 1-1 in de 8e minuut nadat een boschenaar de bal pal voor de goal een bal in de hand pakte en het was Egehan die de bal knap binnen schoot. Ajax leek los even later was het Stijn een bal voorgaf en het was Tygo die na een slim overstapje Egehan vrij voor de goal zette 2-1 voor Ajax .De Ajaxieden leken los Semm zag zijn schot net naast gaan .Teun probeerde de Boschenaren van scoren af te houden wat goed lukte.Ajax speelde als een team en streed als een team het liep voor rust uit tot 5-1 .geen vuiltje aan de lucht zou je denken en een peptalk in de rust dat we zo door moesten gaan moest Ajax vertrouwen geven,daar dacht Fc DenBosch echter anders over. het trok met veel vertrouwen ten aanval en Ajax leek de weg kwijt 4 minuten na rust was het 5-2 nog niets aan de hand zou je denken ,maar Ajax ging nu meer voor zichzelf voetballen en vergat waar het voor de rust zo goed mee bezig was geweest het vergat te verdedigen en vond elkaar niet meer de trainers probeerden Ajax weer op de rails te krijgen het leek niet te lukken want tot grootte schrik van iedere Ajaxied kwam Den Bosch verdiend op 5-5.net op tijd besefte Ajax hoe het voor de rust speelde men vond elkaar weer en met een mooie bal van Tygo op Egehan werd het 6-5.De spanning was om te snijden de supporters van Den Bosch en Ajax schreeuwden om het hardst hun team naar de overwinning .Ajax kwam op 7-5 maar Fc Den Bosch gaf niet op .Teun en Semm verdedigde echter knap Marvin leek zijn oude vorm weer te pakken te hebben en het was Mikail die aan alle onzekerheid een einde maakte en met nog 2 minuten te gaan de 8-5 binnen schoot een zwaar bevochten overwinning tegen een goed Fc Den Bosch dat zich niet hoeft te schamen en zeker punten gaat pakken (MAN VAN DE WEDSTRIJD WAS TYGO VAN DUREN ,KLASSE TYGO) Ajax heeft als team geknokt en als het blijft spelen als de eerste helft dan kan er iets moois ontstaan . zowel Den Bosch als Ajax hebben hun supporters getrakteerd op een mooie en spannende wedstrijd .klasse jongens. Jullie trotse tevreden en optimistische leiders (ster) Marita ,Brenda ,Anton en Jan