EFS Vancouver U17
26-03-2018
3-2

Scheidsrechter:   Rene Tausch (Scheidsrechter)
Tegen de European Football School Vancouver (www.europeanfootballschool.com) mochten onze JO17-1 jongens aantreden tegen het U17/18 team uit het Canadese Vancouver voor een internationale testmacht. Dit team is op een Europese tour door Nederland , België en Duitsland en bezocht ook RKDVC deze dag voor een wedstrijd.
Altijd leuk om je te meten met een buitenlandse ploeg en dit keer ook nog helemaal uit Canada. Vanaf het begin was al duidelijk dat beide ploegen zich van hun beste kant wilden laten zien. Het eerste kwartier was RKDVC Drunen duidelijk de betere ploeg en moesten de Canadezen wennen aan het hoge baltempo van de gastheren. In de 9e minuut was het al raak toen Robbin een corner nam op rechts en deze werd ingeschoten door Bart. Nog net in het doelgebied kon Sam dit schot van richting veranderen zodat de keeper op het verkeerde been werd gezet. 1-0 RKDVC bleef vol in de aanval spelen met goed verzorgd voetbal. Met goede combinaties en schitterende lange passes werden de voorwaartsen bereikt. Vooral Bram en Jasper bedienden met gerichte lange ballen de spitsen, voorafgaand aan goede combinaties.
Het kon dan ook niet uitblijven dat het 2e doelpunt zou worden gescoord. Een combinatie door het centrum gevolgd door een prachtige steekpass van Rody op de goed vrijgelopen Robbin werd door diezelfde speler keihard tegen de touwen geknald. Een juweel van een doelpunt. 2-0. Nog kort voor rust kon EFS Vancouver terugkomen. Een terechte penalty gegeven door de uitstekend leidende scheidsrechter Tausch kon verzilverd worden. Ruststand 2-1. Na rust gingen beide ploegen weer vol in de aanval. Het tempo lag ontzettend hoog maar het voetbal leed daar niet onder. Het was een hoogstaande pot. Het was prachtig om te zien hoe beide ploegen voetballend overeind bleven onder dit moordend tempo. EFS Vancouver kon in die fase de verdiende gelijkmaker scoren toen een afgeslagen bal uit een afstandsschot opnieuw werd ingeschoten. Ditmaal onhoudbaar voor uitblinker Julian. Getergd en op jacht naar de winnende treffer werd met name de rechterflank via Tijmen veel gebruikt. Met onnavolgbare bewegingen slalomde hij door de Canadese defensie om uiteindelijk steeds een goede voorzet af te geven. Maar de Canadese keeper liet zich niet zomaar verschalken. Toch was het in de 65e minuut raak. Diezelfde Tijmen kon een vrije trap van links, genomen door Bram H., van richting veranderen en de bal viel bij de tweede paal in het netje. 3-2. het slotoffensief was voor EFS Vancouver maar keeper Julian verrichte nog een paar uitstekende reddingen waardoor de eindstand uiteindelijk in het voordeel van de Drunenaren uitpakte. Eigenlijk moest voetbal altijd zo zijn. Geen stress voor degradatie of kampioenschap maar gewoon een heerlijk pot voetbal waarbij beide ploegen vol voor de overwinning gaan. Het was een heerlijk avondje DVC.