Koploper op gelijkspel gehouden

Real Lunet 1
RKDVC 1
08-04-2018
0 - 0

Scheidsrechter:   P.A.H.M. (Peter) Damen
In Vught moest RKDVC aantreden tegen de trotse koploper, Real Lunet. De Vughtse ploeg beschikt over enkele spelers van top amateur niveau. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de Vughtse gastheren de lijst aanvoeren. Vanaf de aftrap lieten zij deze kwaliteiten zien. Meteen werd forse druk naar voren gezet. Dit resulteerde in de vierde minuut al in en prachtig uitgespeelde kans. Maar Daan Dekkers liet zien waarom hij de sluitpost bij RKDVC is met een prachtige redding. Hierna zou het spel zich op het middenveld afspelen. Zowel Real Lunet als RKDVC zorgde met een goede organisatie ervoor dat er weinig kansen werden weggegeven. Toch was er voldoende strijd op het middenveld te bewonderen. Soms met veel inzet, maar meestal op basis van een goede techniek en tactiek. Op slag van rust kreeg Real speler Lucas Stilmant zeer onnodig een tweede gele kaart. Het gevolg was dat de thuisploeg de tweede helft met tien man moest uitspelen. Inmiddels mocht A-junior Ralph de Bruin zijn debuut in het eerste helft maken. Na 24 minuten raakte Tim Poel zodanig geblesseerd dat hij gewisseld moest worden. Ralph kweet zich optimaal van zijn taak.

Ook de tweede helft gaf een vergelijkbaar spelbeeld te zien als de eerste. Ook nu streden beide ploegen de strijd uit op het middenveld. Het zou tot het laatste kwartier duren voordat de eerste grote kansen konden worden genoteerd. In de 75ste minuut kreeg plotseling Lars Kievits een eerste opgelegde kans. Zijn schot zou via de onderkant van de lat op de doellijn uit het doel ketsen. Zijn tweede poging kon ternauwernood door de doelman uit het Vughtse doel worden geranseld. Enkel minuten later was opnieuw Lars dicht bij een doelkans. Zijn schot zou rakelings naast gaan. Ook de thuisploeg liet zich in de slotfase niet onbetuigd. Gino Dix kwam in de 79ste minuut vrij voor het Drunense doel te staan. Maar zijn inzet zou over het doel gaan. In de slotfase was het nog eens RKDVC dat bij de beslissende treffer was. Na een inzet van Lars kwam de bal bij Guus Berens, die de bal juist naast het vijandige doel zou tikken.

Komende zondag staat de derby in en tegen Haarsteeg op het programma. In deze wedstrijd met een rijke historie staat veel op het spel. Voor de thuisploeg stat de wedstrijd in het teken van klassenbehoud. Voor RKDVC zal bij winst een kleine kans op nacompetitie opengehouden worden.

Opstelling:                Daan Dekkers, Yori van Delft (Guus Berens 77ste), Tim Poel (Ralph de Bruin 24ste), Bas Verhoeven, Steven ten Cate, Martijn van Esch (Joep Fitters 56ste), Giel Brandts, Damian van Bijnen, Lars Kievits, Christiaan van de Velden, Osman Bostanci.
Toeschouwers:           75
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven