RKDVC JO19-1
28-04-2018
4 - 2

Scheidsrechter:   R. (Ralph) Frauenfelder
De nummer 2 van de competitie was onze tegenstander. Barendrecht had de afgelopen 2 weken 26x gescoord door met 15-1 en 11-4 te winnen. Ze kregen natuurlijk ook 5 doelpunten tegen dus er lagen wel degelijk kansen... Meteen vanaf de aftrap was te zien dat Barendrecht weer van plan was er een stuk of 10 in te schieten maar RKDVC liet zijn tanden zien en leverde goed tegenstand. Zo goed zelfs dat Bodie in de 6e minuut op doel schoot, de keeper redde maar liet de bal los. Yuri hield de bal binnen en legde terug op Tugsad, die de 1-0 tegen de touwen aan kon werken, 0-1. Even leek het er op dat dit doelpunt niet door ging omdat de grensrechter stond te vlaggen. Na overleg besloot de scheidsrechter dat het dan toch een geldig doelpunt was. 10 minuten na de openingstreffer stond het alweer gelijk. Na een makkelijk gegeven vrije trap op de middellijn gaf degene die de vrije trap nam een geweldige crosspass op de linksbuiten. Met een geweldige aanname en een knap schot scoorde hij de 1-1. Het was een echt voetbalgevecht. Hoog tempo, fysieke duels werden niet geschuwd en mogelijkheden over en weer. In de 28ste minuut kreeg Barendrecht een vrije trap op de rand van de 16. Deze werd ineens in de korte hoek, volop de paal geschoten. Sam probeerde dit kunststukje te overtreffen, alleen hij probeerde het van een meter of 30, de keeper had het nog aardig lastig met het schot. Dit bleek een van zijn laatste balcontacten te zijn deze wedstrijd want hij moest enkele minuten later het veld verlaten. Thomas was zijn vervanger. Hij stond koud op het veld en Barendrecht wist een corner, nadat deze werd afgeslagen, te promoveren tot doelpunt. In de 37de minuut stond het dus 2-1 voor Barendrecht. Een van de eerste balcontacten van Thomas was een heerlijke steekbal op Bodie, die met een goede loopactie perfect kon worden aangespeeld. Het was voor hem dan ook een koud kunstje om de bal 5 minuten voor de rust, langs de keeper te schuiven, 2-2. Enkele seconden voor het rustsignaal wisten we nog een grote mogelijkheid op de voorsprong te creëren, maar Jelle wist deze kans niet te verzilveren. In de rust kon iedereen weer even op adem komen voordat de volgende, zware drie kwartier begonnen. De beginfase van de 2e helft begon met wat kleine schoonheidsfoutjes waardoor we moeilijk in het spel mee gingen. Het zorgde ervoor dat er zo nu en dan wat gevaarlijke momenten voor de goal van Tim ontstonden. Na deze fase schadevrij te zijn doorgekomen was het tijd voor rustig balbezit houden. Toen er dan toch een aanval werd opgezet en de bal werd onderschept, kwamen zij er ineens met 4, 5 man uit. We hadden geen antwoord op deze razendsnelle omschakeling en stonden in de 53ste minuut met 3-2 achter. We lieten het koppie niet hangen en gingen door. We zette een aantal knappe aanvallen op maar zonder het gewenste resultaat. Zo werd Bodie diep weg gestuurd. Hij gaf een harde, lage, strakke bal voor de goal maar Tugsad was net een fractie van een seconde te laat. Je zag dat het hoge tempo in de gehele wedstrijd zijn tol ging eisen bij ons. Het veld werd groter en de ruimtes ook. Wederom een snelle aanval van hun over rechts. De aanvaller gaf een voorzet en de aanvaller kon vrij inkoppen, 63ste minuut: 4-2. We bleven kansen creëren maar werden ook steeds kwetsbaarder. Zo schoten zij enkele minuten na de 4-2 op de paal. Ook wist Tim de 5-2 te voorkomen. Toch werd Bodie weer diep weg gestuurd en gaf een hoge voorzet op Tugsad. Tugsad wist zich los te wurmen van zijn tegenstander en kopte de bal rakelings langs het doel. In de slotfase kregen we nog een vrije trap. Thomas ging achter de bal staan en schoot. De rebound was voor de zojuist ingevallen Rody maar hij leek van zijn kans te schrikken en kon daardoor niet goed schieten. Zo verloren we met 4-2 maar hebben we een erg goede wedstrijd gespeeld en kunnen we met opgeheven hoofd terug naar Drunen. Volgende week zijn we vrij en de week erop mogen we thuis aantreden tegen de ploeg uit Vlissingen, JVOZ, succes!