Inhaalwedstrijd mondt uit in doelpuntenfestijn

RKDVC JO11-3
FC Engelen JO11-4
14-05-2018
6 - 6

De inhaalwedstrijd tegen de koploper, Engelen, stond gisteravond op het programma. Met een volle buik van de avondmaaltijd en een mooi warm zonnetje was het al genieten voor de toeschouwer, en dat maakte onze JO11-4 alleen maar beter door er samen met de tegenstander voor te zorgen dat de wedstrijd uitmondde in een waar doelpuntenfestijn, met als eindresultaat een mooi gelijkspel.

Engelen kwam goed uit de startblokken maar onze keeper Kyano haalde de eerste twee doelpogingen eruit. Na 5 minuten ging deze storm echter liggen en toen bleek dat de tegenstander wel beschikte over een paar zeer goede voorhoedespelers, maar dat ze defensief wat zwakker stonden.
We kregen namelijk drie kansen op rij door goede steekballen vanuit het middenveld op de aanval te spelen, en zo stonden we, ondank een overwicht van Engelen, met 1-0 voor, waar er zeker ook kansen waren op de 2-0 of meer.
Helaas bleef het even hierbij, en kwam Engelen weer op 1-1. Niet lang, want na weer een goede steekpass stonden we zo weer op 2-1 en viel de 3-1 ook al snel.
De toeschouwers wisten even niet wat er gebeurde, de kansen bleven komen en Engelen was het even kwijt. Toch raapte Engelen het snel weer op, en door een paar goede acties scoorde Engelen 3 x vlak achter elkaar. De 3-4 ruststand was een feit.

Met goede moed werd de tweede helft afgetrapt, maar wat er in de rust besproken werd door onze topcoaches kwam niet helemaal uit de verf, want na drie minuten in deze tweede helft stond het ineens al 3-6; de wedstrijd leek verloren.
Maar een echte DVC-er geeft nooit op, en naar gelang de tweede helft vorderde kwam RKDVC steeds beter in het spel. Ze regen de kansen aan elkaar en dit mondde uit in een 4-6. Dit leek echter het hoogst haalbare...totdat we, met nog 2 minuten te spelen, ineens de 5-6 maakten...hier had iedereen wel vrede mee, in de eerste plaats de tegenstander, die nog ongeslagen strijd voor het kampioenschap.

Maar toen, ja hoor, in de allerlaatste minuut weer een splijtende pass naar voren, en de vandaag onvermoeibare Dominique gaat weer 1 op 1 op de keeper af. Hij staat op het punt van uithalen als hij onderuit geschoffeld wordt door de laatste man. Penalty, de eerste van het hele seizoen! Tobias wordt naar voren geschoven om hem te nemen en doet dit dan ook, met trillende knietjes..de keeper duikt naar de hoek waar Tobias hem in schiet maar is net te kort, en ja hoor, diep in blessuretijd valt dan toch de volledig onverwachte gelijkmaker!

Iedereen is door het dolle heen, RKDVC van blijdschap en Engelen van frustratie.
Echter wordt er door iedereen naderhand sportief omgegaan met deze puntendeling, en zijn de complimenten voor beide ploegen doe er echt een waar voetbalspektakel van hebben gemaakt op deze mooie maandagavond.

Na een stroeve seizoensstart met drie nederlagen nu ineens 3 wedstrijden op rij ongeslagen, dat belooft wat voor de Langstraat derby tegen Elshout aankomende zaterdag.