VVV Venlo (RKDVC)
Go Ahead Eagles (Baardwijk)
19-05-2018
09:30

Zaterdag 19 mei 2018, de dag waarop de laatste competitiewedstrijd van VVV op het programma stond. De eerste negen wedstrijden wist VVV allemaal om te zetten in winst en hiermee was het kampioenschap al een feit. Echter was VVV niet van plan om vandaag punten cadeau te gaan geven aan onze Waalwijkse vrienden. Onze kanjers wilde namelijk met een 10e zege het altijd in grote getale aanwezige publiek bedanken voor alle support gedurende het afgelopen seizoen.

Na een gedegen voorbereiding en een korte peptalk voor aanvang van de wedstrijd was er toch wat lichte spanning te voelen binnen het team. Er stonden namelijk nog niet eerder zoveel mensen langs de kant en de sfeer was “anders”. Aan alles was te merken dat deze wedstrijd moest worden gespeeld onder bijzondere omstandigheden.

In het begin van de wedstrijd waren onze spelers toch onder de indruk. Met een lichte druk op de schouders begon VVV moeizaam aan de wedstrijd. Go Ahead Eagles kon daarentegen vrij uit voetballen. Voor hen stond immers niks meer op het spel. Na een paar minuten spelen viel dan ook de 1e tegentreffer. Een snelle uitbraak was onze verdediging helaas even te machtig en VVV was even van slag. Go Ahead kon rap uitlopen naar een 0-3 voorspong. Een tegenslag voor VVV, maar men bleef knokken voor elke bal. De inzet en werklust leverde ons 2 doelpunten op waardoor we weer in de buurt kwamen van een goed resultaat. Go Ahead had echter andere plannen en wilde voor de rust orde op zaken stellen. Met nog 2 doelpunten wisten zij de ruststand te bepalen op 2-5.

De rust in met een flinke achterstand was VVV nog niet eerder overkomen. Het publiek was dan ook benieuwd naar de tegenreactie. Eerst even een paar slokken water en een flinke peptalk. Duidelijk was dat de wedstrijd nog lang niet was verloren. VVV kan voetballen als de beste en dat moesten we dan maar eens laten zien in de 2e helft.

Met opgestroopte mouwen en frisse moed stond VVV klaar voor het afsluitende deel van de wedstrijd. Direct na het fluitsignaal vloog VVV er op af en ging men op jacht naar doelpunten. Met een paar mooie afstandsschoten werd het vijandelijk doel onder vuur genomen, maar helaas nog zonder resultaat. De storm leek te gaan liggen, maar plotseling was daar dan toch onze 3e treffer. De marge was weer twee en VVV rook bloed. Geen enkele meter op het veld werd nog ongemoeid gelaten en elk duel ging men vol overgave aan. De 4-5 mocht de scheidsrechter dan ook al snel noteren in zijn boekje. De tijd begon nu wel te dringen, maar het harde werken werd gelukkig beloond. In de allerlaatste minuut van de wedstrijd wisten we de gelijkmaker te forceren en stond het ineens 5-5. Een prachtig resultaat na een 2-5 achterstand. Het publiek veerde op en ging nog eens achter het team staan.

De wedstrijd leek te gaan eindigen in een gelijkspel. Als slotakkoord mocht VVV vanaf een meter of 15 aanleggen voor een vrije trap. Zou het dan toch nog gaan gebeuren? Met een korte aanloop trapte Aiden de bal hard richting doel. Zo hard, dat de Waalwijkse verdediging zich er geen raad mee wist en pardoes de bal in eigen doel schoot. Het ongelooflijke was dan toch gebeurd! VVV stond in de allerlaatste seconde ineens voor met 6-5. Een ongelooflijke comeback was een feit! Het publiek werd dol en ging uit zijn dak. Dit was het VVV waarvoor men was afgereisd naar Waalwijk.

De scheidsrechter floot snel af en het feest kon los barsten. Onder een flinke blauw-witte rooklucht mochten onze helden alle gelukwensen en felicitaties in ontvangst nemen. De klus was geklaard. Met maar liefst 10 zeges op rij wist VVV de voorjaarscompetitie ongeslagen af te ronden en dan mag je jezelf meer dan terecht de kampioen noemen.

In de kantine mocht VVV de wisselbeker in ontvangst nemen. Dit onder het genot van heerlijke frites en ranja. Als afsluiting reed de karavaan huiswaarts richting Drunen en mochten we op het balkon onszelf toe laten juichen door alle trotse ouders en familie.

Alles bij elkaar is het een geweldig seizoen geweest. Jullie hebben laten zien goed te kunnen voetballen, maar jullie waren ook echt één team. Iedereen was bereid een stapje extra te zetten voor een ander en dat kenmerkt echte kanjers. Het kan dan ook niet anders dat de leiders hartstikke trots zijn.

De komende weken gaan we lekker het seizoen uitspelen met een vriendschappelijke wedstrijd en nog een paar trainingen. Misschien mogen we ook nog op toernooi, maar dat is nog niet zeker. Toppers, geniet van het succes. Jullie hebben het dik verdiend!