RKDVC 7
03-06-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag stond de laatste wedstrijd voor RKDVC 7 op het programma. Een uiterst spannende competitie. De nummers 1 tot en met 5 hadden allemaal nog kans om vandaag kampioen te worden. RKDVC had de beste papieren met 1 punt voorsprong op de nummers 2 en 3. Bij winst was RKDVC zeker van het kampioenschap. Gezonde spanning in de kleedkamer. Baardwijk kon bij winst op RKDVC en verlies van HHC ook kampioen worden vandaag. Baardwijk zette daarom alles op alles. Na de winterstop werd er slechts 1 wedstrijd door de gastheren verloren. Dit was mede te danken aan de versterking die zij kregen. Een ijzersterke spits. Behendig en technisch, sterk aan de bal. Maar het score werd hem onmogelijk gemaakt door Rik Bax en Roy Schouwenaars.

RKDVC trapte af onder toeziend oog van veel publiek. Ook enkele competitieteams hadden afgevaardigden gestuurd. Zij waren ook benieuwd naar het slot. RKDVC speelde goed rond, had veel balbezit. Bij balverlies probeerde Baardwijk direct hun spits te bereiken. Snel merkten we waarom Baardwijk veel punten had gehaald de tweede helft van de competitie. De spits maakte het onze verdediging soms bijzonder lastig. Echter kwam hij slechts tot een schot welke werd naast gewerkt door Peter-Paul. Daartegenover zette RKDVC betere kansen. Dennis van den Hout, Serge Dumoulin en Matthijs van de Wiel waren bijna trefzeker. DVC werkte hard. De tweede bal was veelal voor de Drunenaren. De scheidsrechter hield de wedstrijd kort. Duwtjes werden afgefloten. Soms wat hardere overtredingen, maar de kaarten bleven op zak. Met 0-0 werd de kleedkamer opgezocht. Een wijziging. Vol gas er voor gaan was het advies. Dat hoefde ons niet gezegd te worden. RKDVC bleef goed opbouwen. Een uitbraak van Baardwijk leidde de 1-0 in. De spits van Baardwijk kon ondanks de verdedigende inzet toch voorgeven. De bal belandde voor de voeten van de meegelopen middenvelder en kon intikken. Verbouwereerd keek RKDVC tegen een achterstand aan. We probeerden het recht te zetten, maar waren voren te fanatiek. Op randje buitenspel werd er gespeeld. Dit leidde enkele malen tot een buitenspelsituatie. RKDVC kreeg een vrije trap op de rand van de 16. Specialist Ruud Walravens ging achter de bal staan en schoot de bal op de paal. De rebound mocht niet ingezet worden wegens buitenspel. Binnen 10 minuten keek RKDVC tegen een 2-0 achterstand aan. De voorstopper hing over Martijn heen en kopte raak. De scheidsrechter gaf hier geen overtreding voor. Waarschijnlijk omdat hij even daarvoor een penalty door de vingers zag. Toch kon RKDVC daar iets tegenover zetten. Een afgeslagen bal werd in een keer op de pantoffel genomen door Paul van Boxtel. Hij zag zijn bal 50 meter door de lucht vliegen en stuiterde achter de doelman in het doel. Een wereldgoal. Maar we moesten door. Met nog een kleine 10 minuten te spelen zette DVC alles op alles. Het mocht niet meer baten. Na 90 minuten blies de scheidsrechter af. HHC’09 4 kampioen. Welgemeend gefeliciteerd namens RKDVC 7. Baardwijk steeg een plekje en RKDVC eindigt als 3e. Een mooie competitie gevoetbald. Slechts 4 maal moesten we onze meerdere erkennen in de tegenstander. Bijna kampioen. Dit prijkte ook op de shirts van RKDVC 7.

Dank voor het publiek dat ook in spanning heeft gezeten op deze zonnige middag. Dank aan onze sponsoren, shirtsponsor Staete Makelaars, wasvrouw Carola, technische staf en alle andere betrokkenen. Stefan Ritzerfeld en Rik Bax gaan hun avontuur volgend jaar voortzetten bij hun vrienden van RKDVC 6. Stefan Beaard heeft aangegeven dat zondag zijn laatste wedstrijd was. Stefan bedankt voor al die jaren. Al die jaren geklooi om voldoende spelers op het veld te hebben staan. Dank voor alles en we zien je graag langs het veld om nog eens een keer jouw sterrenensemble te zien schitteren.