PUIKE OVERWINNING OP RIVAAL EINDIGT MET DOMPER!!

WSC JO17-1
01-09-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   R.C.P (Roel) van derWerff… (+1)
Op deze 1ste Herfstdag met 'n heerlijk voorjaarszonnetje stond er voor de 1ste bekerwedstrijd van onze JO17-1 de derby der derby's op het programma, tegenstander eeuwige rivaal WSC. Onder leiding van TOP-arbiter R. v/d Werff nam WSC na 'n aftastend begin heft in handen en lukte het onze verdediging nog niet om zich onder de druk uit te voetballen. De wedstrijd werd door de scheids ff stil gelegd omdat hem toen (pas) opviel dat er nog 'n 5-tal kleine doeltjes binnen de afrastering stonden(foutje van onze voorgangers!!!) Mede door goed keeperswerk van Remco lukte het de Oranje-Zwarte niet om de bal in het DVC doel te krijgen. Uit een van onze counters wist de Waalwijkse verdediging onze rechterflank alleen te stoppen d.m.v. 'n overtreding.Deze goedgenomen vrije trap werd door aanvoerder Robbin ver voorbij de 2e paal technisch perfect de 1-0 binnen geschoten. Dit voelde ff lekker voor onze manne, want in het daaropvolgende kwartier werd d.m.v. van prima samenspel de ene na de andere kans omgezet in 'n ruime 3-0 voorsprong, waarbij opviel dat men niet zelfzuchtig voor eigen kans ging maar elkaar de vreugde en t plezier van het scoren gunde, Brian naar debutant Ricardo, en Robbin naar Brian.Toppie manne!
Door deze euforie waren onze verdedigers ff de focus kwijt wat resulteerde in de 3-1.
Goed om te zien was dat men elkaar op 'n positieve manier weer op scherp zette en zich snel herpakte en onze Waalwijkse gasten geen illusie op meer gaf. Kort voor rust wist Ricardo uit 'n sterk genomen corner van Gok-Denis de 4-1 te maken, das lekker debuteren zo voor Ricardo. Het rustsignaal kwam voor WSC als geroepen,
zo bleef de marge 3 slechts en de kans op gele kaarten, vanwege frustratie nul!!
In de rust de groep complimenten gegeven voor het vertoonde spel en de bereidheid voor elkaar te werken. En tevens ook nog ff gewezen op wat dingetjes die beter moesten en zeker extra scherp te zijn de 1ste minuten van de 2e helft zodat WSC niet t gevoel zou krijgen dat ze nog kans zouden hebben op iets. Wat we verwachtte gebeurde WSC probeerde zich nog "letterlijk" in de wedstrijd te knokken.
Maar onze middenvelders lieten zich de welbekende kaas niet van t brood eten, Slachtoffer!! daarvan was Gok-Deniz, hij heeft "de eer" de 1ste gele kaart v/h seizoen te krijgen, wel in t belang van het team!! Gedurende de 2e helft werd ons spel wat slordiger en minder maar Remco revancheerde zich voor z'n matige wedstrijd van vorige week, hij pakte vandaag 'n paar ballen, klasse Remco!!!
Met wat verse krachten erin wisten we de balans weer wat in evenwicht te krijgen.
Ook onze 2 spitsen knokten voor elke bal en meter om de overwinning over de streep te trekken, prachtig om zien manne. Dan komt kort voor tijd de domper op deze prachtige overwinning: bij 'n fel duel om de bal was het Jamiro die z'n goede invalbeurt, moest bekopen met 'n naar later bleek, maar hijzelf al aangaf(voelt niet goed), breukje/scheurtje in z'n scheenbeen, min. 8 weken OUT!! Spoedig herstel toegewenst Jammi.
Prima resultaat manne, maar vlgde week beginnen we gewoon weer op 0-0!!!