SC Elshout 3
09-09-2018
7 - 1

Scheidsrechter:   S. (Serge) Dumoulin
Op een licht vochtig veld mochten we het tweede bekerduel spelen tegen buurman Elshout. Met hun 3e team kwamen zij op bezoek bij RKDVC. Hoewel Elshout fel startte, nam RKDVC snel de overhand. Veel balbezit, rustig achterin, geen fouten. Na een minuut of 20 wist RKDVC wat gelukkig op voorsprong te komen. Een voorzet van Rick Berenschot werd binnengekopt door een Elshoutse verdediger. RKDVC bleef prima voetballen. Creeerde kansen en maakte deze ook af en toe af. Zo werd Eddy van den Bosch op zijn wenken bediend door een buitenspeler. Op de rand van de 16 vlamde hij de bal tegen de touwen. Wat later deed Mark van Heeswijk dit ook. Een voorzet van Rick Berenschot werd door Mark gecontroleerd en feilloos binnengeschoten. Elshout kwam niet in of rond de Drunense 16. De verdediging wist alles netjes op te pakken. En anders stond Peter-Paul hen wel in de weg. DVC vergrootte de marge naar 4-0. Een corner van Nick Scheutjens werd prima binnengekopt door Rick Berenschot. Deze laatste zag een te zachte terugspeelbal op de keeper helaas afgestraft worden door Elshout. 4-1 en rust.

Elshout kwam meer opzetten in de 2e helft. RKDVC liet de ploeg onbedoeld meer komen. Maar gevaarlijk werd het niet. Peter-Paul redde enkele malen prima en hield zijn doel verder schoon. Pas in het laatste kwartier zagen we Elshout breken. Dennis van Dijk begon aan een serie. Hij ontfutselde de bal bij de laatste man en wist dit foutje af te straffen: 5-1. Enkele minuten later werd de steekbal van Mark van Heeswijk beheerst in de draai, met net genoeg hoogte, over de keeper gespeeld. 6-1, 2e van Dennis. Vlak voor tijd en binnen 10 minuten noteerde Dennis zijn 3e van vandaag. Een loepzuivere hattrick. Rick Berenschot wist een hoge bal direct af te leggen op Dennis die wederom keurig afwerkte. 7-1.