RKDVC JO19-1
15-09-2018
3 - 0

Scheidsrechter:   P.T.A. (Paul) vanSummeren
Er moest gewonnen worden van Zwaluw in de groepsfase van de beker. We hadden allebei onze 2 groepswedstrijden gewonnen en dus zou de winnaar van vandaag doorgaan. Zij hadden immers ook genoeg aan een gelijkspel omdat zei een beter doelsaldo hadden. We speelden een uitwedstrijd, maar door allerlei omstandigheden toch gewoon op ons eigen sportpark. We zochten vrijwel meteen de aanval. Zij leken echter wat feller en scherper waardoor de pogingen tot aanvallen al snel spaak liepen. De eerste corner was dan ook voor Zwaluw. Deze kon behoorlijk vrij worden gekopt. Dit deed hij echter ongevaarlijk. Er miste vooral een stukje scherpte en beleving. Onze eerste echte kans was voor ons na een fout achterin bij Zwaluw, helaas werd deze kans niet omgezet in een doelpunt. 5 minuten later kreeg Thijs een grote kans om ons op voorsprong te schieten maar de keeper zorgde ervoor dat het 0-0 bleef. Verdedigend vrij aardig, zij creëerden niet veel kansen. Voetballend kon het nog wel wat beter. Er moet beter worden aangenomen... Na een ruim half uur spelen sturen zij met een steekpass hun spits weg. Deze denkt het balletje langs Jordy te spelen maar die steekt daar een stokje voor en voorkomt zo een achterstand. Kort voor rust geld hetzelfde voor Tugsad maar ook hij krijgt de bal niet langs de keeper. 5 minuten na de rust krijgen we een vrije trap op een ideale positie voor een specialist. Sam P ging achter de bal staan en krulde de bal net naast. Slechts enkele minuten later was daar een erg goed uitgespeelde aanval van Zwaluw. Gelukkig voor ons kon de bal net op tijd weggewerkt worden. Enkele momenten later lag de bal er toch in nadat balverlies op het middenveld genadeloos werd afgestraft: 0-1 in de 59ste minuut. We probeerden de gelijkmaker te forceren maar hielpen daarmee Zwaluw eigenlijk in het zadel. Nadat we vanaf een kwartier voor tijd het geloof kwijt waren en niet meer voor elkaar wilden werken lagen de 2 en zelfs de 3-0 er zo in. Weg volgende ronde, weg bekerdroom. Volgende week is de eerste wedstrijd van de competitie, thuis tegen Juliana, succes!

Opstelling: Jordy, Jip (Lucas/71), Tomas, Tom, Bas, Sam P, Yuri (Sam V/81), Sam E (Tijmen/45), Thijs, Tugsad, Pim

Jordy vertrouwen heeft dat het team goed gaat presteren dit seizoen?
Marouane met de A2 mee deed maar aandachtig toeschouwer was?