RKDVC 7
23-09-2018
6 - 6

Scheidsrechter:   B. (Bas) Heijmans
In de stromende regen startte DVC vandaag tegen BMC aan de competitie. Met een goed gevoel overgehouden aan de bekerwedstrijd, begon DVC wat rommelig aan de wedstrijd. Nadat we eruit waren wie op welke positie ging spelen floot de jonge scheidsrechter vandaag voor de aanvang. BMC kwam bijzonder goed uit de startblokken. 3 schoten op doel, 3 maal raak. Tsja, daar sta je dan. RKDVC kreeg niet altijd de bal goed onder controle op het natte veld. De ballen sprongen van onze voeten af. Maar RKDVC wist iets terug te doen. Een mooie voorzet op maat van Serge Dumoulin werd goed binnen gekopt door Rick Berenschot. Binnen een minuut werd de marge verkleind naar 3-2. Een scrimmage voor het doel, waarbij de keeper de bal niet goed verwerkte. De bal werd door Serge Dumoulin ontfutseld en draaide goed weg van de keeper en een tegenstander. De bal strak tegen de touwen. Maar DVC kon verder dromen. Wederom een doelpoging van BMC en weer raak. 4-2. DVC zette achterin een schakeltje om. Dit schakeltje zorgde er voor dat we iets comfortabeler gingen rusten. Niels van Loon schoof de bal strak binnen in de lange hoek. De wedstrijd werd wat harder. De scheidsrechter trad niet kordaat op, waardoor iedereen met zijn overtredingen zonder waarschuwing weg kwam. BMC deed wat het al heel de eerste helft deed. Doelpoging, raak. 5-3. Vlak voor rust werd er een bijzonder harde overtreding gemaakt op een speler van RKDVC. Ook deze bleef onbestraft, daar waar minstens geel op zijn plaats was. Na rust wist DVC toch weer dichterbij te komen. Via een mooi afstandsschot van Tim Mulders werd de stand 5-4. DVC rook dat er toch nog wat te halen viel. Maar die geur verdween al weer snel. BMC kwam via een gekeerd schot op 6-4. DVC toonde veerkracht vandaag. Het rechtte de rug en ging weer op zoek naar doelpunten. Matthijs van Wiel werd goed door het midden aangespeeld en wist met de punt van zijn schoen de bal de juiste richting te geven. 6-5. DVC moest de wedstrijd uitspelen met 10 man na een rode kaart. De eerste keer dat de scheids kordaat optrad vandaag. Ook BMC moest het laatste kwartier 10 minuten met een man minder spelen. In dit kwartier wist Dennis van den Hout de score op 6-6 te brengen. Dit was ook de eindstand van vandaag.