RKDVC VR1
30-09-2018
3 - 4

Scheidsrechter:   B (Bert) Fitters
Goeiemorgen, een hele goeiemorgen. Om kwart over 8 stonden de perdjûhs klaar voor vertrek naar Buren.
Er lag een perfecte, maar ook glibberige grasmat voor ons klaar. Dit resulteerde in de eerste minuut voor een buikschuiver van Isa.
Al snel hadden we in de gaten dat we 90 minuten alert moesten zijn. We bleven druk zetten op de tegenstander. Dit resulteerde in een 0-1 voorsprong na een steekpass van Mandy die Isa keurig vanuit de rechterhoek binnenschoot. Kort daarna schoot Youri een prachtige vrije trap voor. Sanne schoot op goal en de nog steeds glibberige grasmat was de ergste vijand van de keeper. Ze dook namelijk over de bal heen: 0-2 voor DVC!
We bleven als team goed voetballen en er werd gevochten voor elkaar. In de 41e minuut sprintte Nicole achter de verdedigers door, waardoor ze 1 op 1 voor de keeper kwam. Helaas viel de bal in de handen van de keeper.
Kort daarna vond er een gelijke situatie plaats. Mandy sprintte vanuit links met de bal naar de goal en legde de bal rechts af op Isa, die de bal gecontroleerd binnen schoot.
Ook Buren begon meer druk te zetten, maar door een goed staande verdediging en keepster Fabienne werden kansen goed tegengehouden.

Buren maakte gebruik van de glibberige grasmat, waardoor er genoeg dames overbodig en te laat werden gevloerd.
Na drie schoten op goal van Buren werd de laatste bal door Youri van de lijn gehaald. Helaas weet Buren hierna het net wel te raken (3-1).
We laten ons zelf niet kennen en blijven gas geven. Na een hoge lange bal van Mandy wordt Isa weer gevonden. Van deze 1 op 1 actie maakt Isa gebruik en schiet de bal keurig in de linkerhoek (1-4).
Ook Buren maakt gebruik van de counter. Zij maken de 2-4 met nog 10 minuten op de klok. Na een nette sliding op de spits van Buren ziet de scheids dit anders. Hij geeft een penalty die wordt benut (3-4). Het worden spannende laatste minuten, maar we blijven knokken. Dit zijn toch ook de mooie wedstrijden. De drie punten gaan mee naar Drunen!! Goed gespeeld dames.
Tosti ranking Buren; 3

Opstelling: Fabienne, Kim (74e minuut Mieke), Marja, Mandy, Dewi, Laura (50e minuut Nikki), Els (25e minuut Youri), Nancy, Sanne, Isa (79e minuut Iris), Nicole

Wist je dat:
- Eline en Britt een tosti ranking zijn gestart. Zij testen in elke kantine de tosti’s en beoordelen dit met een punt op schaal van 1 tot 10.
- Alle toto’s zijn verzameld en de strijd kan beginnen!
- Mieke na weken weer minuten heeft gemaakt.
- Nicole mooie blauwe oogschaduw bij Nancy heeft bezorgd, na een gruwelijke kopstoot tegen elkaar aan. Ook kregen we de vrije trap tegen...
- De perdjûhs springles hebben gehad. Els heeft de hoogste prijs moeten betalen door met een blessure van het veld te moeten gaan.