DVC 6 ontsnapt in dying seconds aan nederlaag

Nemelaer 3
14-10-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   L (Luc) Vermeegen
Dat het verschil tussen de 4e en de 3e klasse erg groot is weten we inmiddels al enkele weken. Afgelopen weekend bleek dit eens te meer. Daar waar je in de 4e klasse nog wegkomt met het missen van veel kansen, breekt het je in de 3e klasse uiteindelijk op. DVC liet in de thuiswedstrijd tegen Nemelaer na om in de eerste helft het verschil te maken.
Ondanks dat het veldspel niet eens goed was aan Drunense zijde vandaag, werden er toch een handvol grote kansen gecreëerd. Het was Stefan Ritzerfeld die de binnenkant van de paal trof, Thijs Fokker die de rebound uit een naar eigen zeggen onmogelijke hoek niet op doel kreeg, Rik Blokland die een puike voorzet van Martin Verschuren aaide i.p.v. schoot en Roy Klijsen die een wederom puike voorzet van Martin niet goed genoeg controleerde om tot scoren te komen.
Door het missen van deze kansen stond het halverwege 0-0. Nemelaer geloofde meer en meer in een resultaat. Toen de eerste kans voor de bezoekers na rust ook direct in een doelpunt resulteerde, waren de remmen los. Vrijwel direct na het uitdoelpunt trok invaller Dennis Damen de stand weer gelijk. De achterstand was snel weggepoetst en DVC kon op zoek naar de voorsprong. Zou je denken. Niets was minder waar. Een knap staaltje voetbal van de Nemelaer spits, eigenlijk niet passend in het niveau van de wedstrijd, resulteerde in de 1-2. Ook deze stand bleef niet lang overeind. Thijs Fokker werd onderuit getrokken in de 16, waarna Roy Klijsen de strafschop kiele kiele binnenschoot. Als een Ezel zich niet 2x aan dezelfde steen stoot, wat is dan een team dat zich wél 3x aan dezelfde steen stoot? Nemelaer was na rust bijzonder effectief, en ook het minuscule gaatje in de korte hoek werd gevonden: 2-3. DVC zette alles op alles om nog tot een gelijkmaker te komen. In deze fase vergat Nemelaer het duel te beslissen door twee grote kansen om zeep te helpen. Dit kwam de ploeg uit Haaren uiteindelijk duur te staan. In werkelijk de laatste seconde van de wedstrijd kopte Luuk Buijs een vrije trap van Thijs Fokker tegen de touwen: 3-3.