CHC 3
21-10-2018
2 - 4

Scheidsrechter:   H (Henk) vanLogten
Vandaag betraden de heren van CHC het sportpark aan de Duinweg. Met een imposante competitiestart (+42 doelpunten) kon DVC zijn borst nat maken. CHC liet zien waarom het fier bovenaan staan in haar eigen competitie. Een sterk spelend middenveld en een sterke, bal vaste, snelle en behendige spits. CHC had veel balbezit en speelde het spel voornamelijk op de helft van DVC. Met een paar kansjes werd CHC niet bijzonder gevaarlijk in het eerste half uur. RKDVC was tot dan toe nog niet bij de Bossche doelman in de buurt geweest. CHC kwam op voorsprong nadat de spits weliswaar achter onze verdediging vertrok, maar op moment van spelen een goede halve meter buitenspel stond. Hij rondde af en er stond 0-1 op het scorebord. RKDVC kreeg meer grip op het spel en kon enkele malen gevaarlijk counteren. Dennis Damen zag na een goede actie zijn bal hard op de dwarsligger terecht komen. Vlak voor rust nog een goede mogelijkheid. Peter-Paul trapte de bal een meter of 60 uit en Dennis van den Hout pikte de bal goed op. Een prima actie zorgde ervoor dat zijn bal terug werd gelegd op de rand 16, waar Stijn Brokx zijn te zachte schuiver weggewerkt kon worden door de keeper. Stijn was wel trefzeker in de eerste minuut van de 2e helft. Dennis van den Hout wist zijn tegenstander te snel af te zijn en legde scherp voor. Met een heuse inglijder van Stijn trok hij de stand naar 1-1. Zoals al vaker dit seizoen konden we niet lang genieten van ons eigen doelpunt, want 4 minuten later lag aan de andere kant de 1-2 er al in. CHC bleef aanvallen. Met name de kale spits werd gezocht. Roy Schouwenaars had de eer om hem van het voetballen af te houden, wat hem redelijk af ging vandaag. Maar het klasse verschil was te groot. De spits kon vaak gevaarlijk worden. Maar DVC wist elke keer de bal weg te werken. In de 70e minuut bediende Stijn Brokx op zijn beurt Dennis van den Hout. Hij werd de diepte in gestuurd. Dennis omzeilde de keeper met een schijnbeweging en ronde koelbloedig af: 2-2. Het duwtje in de eigen 16 werd niet opgemerkt door de scheidsrechter, waardoor CHC weer op voorsprong kon komen, 2-3. De genadeklap kwam 1 minuut voor tijd. Een voorzet in de 16 werd kansrijk voor de spits van CHC. Roy moest aan de noodrem trekken met als gevolg een terechte pingel. 2-4. Einde beker.