JO17-1 NA SPANNENDE BEKERWEDSTRIJD NAAR VOLGENDE RONDE

17-10-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   A.H.M. (Ton) Verkoeijen… (+1)
Niets lekkerder dan in de herfstvakantie op 'n zwoele Oktober-woensdagavond!!
met vele toeschouwers langs de lijn, 'n bekerwedstrijd spelen i.p.v. trainen en dan ook nog 'n derby tegen streekgenoot RWB 17-1. Met de wetenschap van vorig seizoen dat RWB het fysieke spel niet schuwt waren de manne van DVC 17-1 gewaarschuwd. Desondanks was de beginfase voor onze Besoyense buren, mede door te lankmoedig optreden van de scheids die het onnodig harde fysieke spel van RWB onbestraft liet. Gaandeweg wisten de DVC-"boys" slimmer om te gaan met dit tegenspel en kwamen we wat meer tot voetballen, echter ook de Besoyense RoodWitBlauwen lieten zien tot aardig veldspel in staat te zijn zonder dat ze daaruit echte kansen wisten te creeeren. In de 30e min. wist DVC 17-1 op 1-0 te komen. en HOE!! Door 'n goede onderschepping van 'n RWB voorzet van keeper Remco wist hij d.m.v. van zijn vaak perfecte verre trap Robbin 1op1 met 'n RWB-verdediger te zetten. En wat die liet zien toonde zijn grote klasse(iets wat ie eigenlijk te weinig laat zien) via 'n perfecte aanname en technisch hoogstandje wist hij zijn tegenstander dol te spelen en rechts schuin vanaf punt16 schoot ie de bal diagonaal strak in de haak van de verre kruising 1-0.
Deze treffer gaf onze manne nog wat meer vertrouwen wat tot de rust resulteerde in 'n licht overwicht met enkele mogelijkheden op de 2-0.
Na rust eenzelfde beeld als voor rust 2 ploegen die er vol voor gingen waarbij RWB wel steeds meer fysiek dan goed spel in de strijd gooide en daarmee de bovenliggende partij leek te zijn maar in de omschakeling was het DVC 17-1 dat de beste en grootste kansen had om de wedstrijd "in 't slot" te gooien maar dit naliet.
Dit kwam ons duur te staan want kort voor tijd wist RWB dan toch de, eerlijk is eerlijk,verdiende goal te maken die uiteindelijk de eindstand op 1-1 bepaalde.
Dat betekent penalty's, met het nwe "ABBA"-systeem. Het, via toss, team dat moet beginnen neemt er 1, dan de tegenstander 2x achter elkaar, dan 't 1ste team 2x enz.
De DVC nemers schoten 5x raak en bij RWB werd de 2e naast gekeken door Remco.
Dus door naar de volgende ronde, prima manne, nu a.s. woensdag IFC voor de competitie op naar de 1ste overwining.