RBC Roosendaal JO15-1 - RKDVC JO15-1 13-10-2018

RBC JO15-1
RKDVC JO15-1
13-10-2018
2 - 2

Scheidsrechter:   A.J.P.M. (Ton) vanGelooven
RBC Roosendaal JO15-1 – RKDVC JO15-1 2 – 2

Inleiding:
Onderstaande wedstrijd verslag is niet altijd een objectief en accurate weergave van de werkelijkheid. Het verslag wordt door de ogen van een voetbalvader gemaakt, sommige zaken kunnen anders worden beleefd door emoties.
Er kunnen geen rechten worden ontleend aan dit verslag en klachten worden niet beantwoord.
Voor spelfouten verwijs ik jullie naar WORD, doe copy paste en haal ze eruit.
Het kan zijn dat verslagen op de vroege zondagochtend op de app verschijnen maar ik probeer rekening met de tijd te houden om het niet voor 08.00u rond te sturen.

In een kolkend stadion ergens in Nederland werd er vandaag een prachtige wedstrijd gespeeld. Beide partijen moesten iets laten zien omdat beide onder vuur lagen vanwege tegenvallende resultaten. Het werd een prachtige wedstrijd om naar te kijken, de ene partij had een reputatie hoog te houden en de andere was op de weg terug. Uiteindelijk werd het een gedegen overwinning: 3 – 0.
Maar dat was gisteravond, de middag wedstrijd was even iets anders.

Vandaag stond de uit wedstrijd tegen RBC op het programma, eeuwig zonde van het stadion en de omgeving en het kneiter harde kunstgras veld. De ambiance is bedroevend en zo ook het veld. Zelfs de oude velden van DVC waren nog goed in vergelijking hiermee. Daarnaast was het ook erg warm en dat heeft invloed op het spel.
DVC begon in ieder geval goed aan de wedstrijd door binnen 5 min. de 0 – 1 op het bord te brengen na goed doorzetten en met een beetje geluk belandde de bal in het doel. Lekkere opsteker zou je denken.
Helaas was het daarna RBC wat de touwtjes in handen nam en voor rust 2x scoorde. We gingen de rust in met een 2 – 1 achterstand.
Bij DVC was het vandaag allemaal net niet, net niet op het juiste moment doorpakken, net niet op de goede plek staan en net niet scherp genoeg. Inzet was er voldoende maar als je elke keer moet corrigeren kost dat veel energie. Zo heel af en toe zie je wel mooie aanvallen en goed spel maar te weinig om de overhand te nemen.
Na rust zagen we een iets beter DVC, wat korter op man verdedigend, ietsje slimmer spelend maar niet zoals we gewend zijn van ze. Veel slordig spel en soms in de duels te snel opgeven of niet voldoende doorzetten wanneer het moest.
Tel daarbij ook nog op dat de scheidsrechter niet uit de middencirkel is geweest en alles van grote afstand beoordeelde. Eigenlijk een schande voor dit niveau van voetbal.
We scoorden nog wel de 2 – 2 na goed doorzetten van de voorhoede en kon Ian de bal van de keeper ontfutselen en van net buiten de 16m op een leeg doel schieten.
Aan beide kanten waren er nog wel hachelijke momenten, maar er werd niet meer gescoord.
Ik zie vaak op de training dat de jongens de stof goed oppakken en verbaas me dan soms dat ze dat in de wedstrijd lijken te zijn vergeten. En natuurlijk is het een leerproces, dus trek je lering uit wedstrijden als deze en vorige week. Kunnen voetballen alleen nis niet voldoende, het gaat ook om lef, bluf en doorzetten. Gooi die schroom van je af en voetbal vanuit eigen kunnen. En tja, gold dat ook niet voor die andere wedstrijd van gisteravond. Dan zie je wat er kan gebeuren.
Tot over 2 weken, eerst een weekje vakantie vieren en dan spelen we pas weer op 27 oktober thuis tegen Avanti’31. Iedereen weer bedankt voor de support en geniet van het mooie weer.

Uw verslaggever.

Spreuk van de week:
Voetbal speel je met het hoofd, want de bal is vlugger dan de benen. (JC).
 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven