RKDVC 2
18-11-2018
4 - 2

Scheidsrechter:   M. (Maik) Schrama
Vandaag de wedstrijd jeka - dvc. De mannen uit Drunen hadden hier nog iets goed te maken van vorig jaar.

Opstelling: jordan (de Engelse visser) Bauke (sluipschutter) Tim (poelop) Joep (rooie) Maus (Spronkie) Kevin (melus) Randy (gewoon Randy) Stijn (de Bijl) Simon (de boef) Ersell (mister) & Maus (Maussie)

Wissels vandaag Jasper (krekel) Jan (opa Jan) Ruud (der rudy)

Vandaag een zonnige koude dag voor drie punten. Aansluiten bij de top en onder de kerstboom plek 4 bemachtigde is het plan. Hier zijn drie punten voor nodig vandaag! Na een lekkere bakje koffie van Bokjan (complimenten) fluit de scheids voor het begin.

Eerste kans in de wedstrijd was voor dvc. Simon zet goed druk na een diepe bal, controle, schieten net naast maar de aanval is gevonden. Tweede kans voor Ersell, schot heeft te weinig kracht om de keeper te testen. 16e minuut stuurt Maussie Stijn een op een. Keeper komt... Bal net te ver voor de voeten zodat de keeper kan redden, de druk wordt groter! 19e minuut maussie 1 op 1 gevloerd! Net buiten de 16 maar hij durft geen rood te geven. Randy achter de bal. Op de keeper. 20e minuut kans Simon na voorzet van Stijn. Naast. Hierna wordt jeka beter. Bij kans 3 is het raak. 30e minuut, aanval over rechts lage voorzet die door rolt naar de tweede paal. Aannemen en in de hoek schuiven betekend de 1-0 voor jeka. Onnodig want dvc is beter maar is het even kwijt want een minuut later is het weer raak. Diepe bal waar de spits eerder bij de bal is dan joep. 1 op 1 blijft de spits rustig en schuift de bal in de hoek. 2-0. Dvc knokt zich terug, met een aantal keer tikken komt de bal bij Simon die een scherpe voorzet geeft. De laatste man kopt de bal, DOELPUNT! 2-1. doorgaan nu maar de bal gaat weer richting jordan. Voorzet wederom vanaf rechts, kopbal, lat red. Geluk maar we zijn weer wakker. Dvc zet weer aan in deze slordige eerste helft. Kansje Maus maar helaas geen controle.

Rust 2-1.

Fel de kleedkamer uit, Jan 1 op 1 blijft koel DOELPUNT! 2-2 Jan schuift de bal over de doelman door. Aanval over rechts, Jan stuurt Simon weg, mooie actie, afstand schot keeper red maar dvc wordt sterker. 69e minuut, Simon een op een wederom neergelegd maar ook hier durft de scheids geen rood te geven. Vrije trap levert niets op. Tegenaanval jeka, verdediging mist vanaf de tweede pal schiet de nr 8 voor de tweede maal binnen. 3-2 wederom de achterstand. Hierna is dvc het helemaal kwijt. Overtreding Simon, geel! Dvc verslapt, kansen voor jeka. 77e minuut loopt jeka door de verdediging heen eerst keer jordan tweede keer paal daarna bal weg maar jeka blijft aanzetten. 76e minuut is het weer raak. Aanval weer over rechts, kappen, naar binnen en al vallende de bal over jordan in de verre hoek. 4-2. De wedstrijd gaat hierna op en neer, kansen beide kanten maar door onzuiver schieten en slecht uitspelen blijft het 4-2. Helaas mannen volgende week moet dat vele malen beter uit bij rcd! Verslag volgende week Bauke en Mauries!

Nog een kleinigheidje, Jan was vergeten en broekje aan te doen op de bank waardoor hij het broekje van jappie kreeg. Wij zeggen dat kost een meter.