Zwaluw VFC 3
18-11-2018
4 - 1

Scheidsrechter:   A.L.H. (Adri) Pulles
DRUNEN – In speelronde 8 kwam Zwaluw uit Vught op bezoek in Drunen. Voor RKDVC was het zaak om de zoete overwinning bij SCG van vorige week een goed vervolg te geven. Er werd besloten om Zwaluw het spel te laten maken. De voorhoede werd goed opgevangen en ook het sterke middenveld werd vaak onschadelijk gemaakt. Helaas was DVC te weinig in staat om bij balovername voor gevaar te zorgen. Slordigheden zorgde ervoor dat we de bal te snel kwijt waren. Hierdoor gebeurde er in de eerste 30 minuten niet bijzonder veel.
De eerste de beste goede uitbraak was direct succesvol. De bal werd centraal op het middenveld veroverd. Dennis Damen werd weggestuurd en hij kon richting doel sprinten. Joey Heeffer stond op dat moment, nadat ie vooruit aan het verdedigen was geweest, zo ‘hoog’ op het veld dat hij zijn kans schoon zag. Voor Dennis was het vervolgens een koud kunstje om de mee gesprinte Joey de gelegenheid te geven om de bal het doel in te schuiven: 1-0. Enkele minuten later kreeg Martin de bal aangespeeld. Hij besloten naar binnen te trekken en schoot de bal met zijn ook prima functionerende linkerpoot schitterend onderkant lat binnen. Vanaf dit moment kwam er de nodige irritatie los bij de spelers van Zwaluw, die van mening waren dat de vrije trap voorafgaand aan de 2-0 onterecht was. Helaas maakte dit gedrag de wedstrijd er niet leuker op, en het zorgde er ook voor dat de leidsman de nodige gele prenten moest uitdelen.
Na rust was het voor DVC zaak om de boel dicht te houden. Het was lang geleden dat de ‘0’ werd gehouden. Vandaag hadden we de kans. Zéker toen Zwaluw in de 60e minuut met 10 man kwam te staan na een belachelijke overtreding (2e geel). Zoals je wel vaker ziet raakte het team in bovental de scherpte kwijt. Zwaluw profiteerde en scoorde de aansluitingstreffer. De marge van 1 was gelukkig weer zeer snel weggepoetst. Michael Leijte krulde een vrije trap om de muur tegen de paal, waarna Marco Pulles er als de kippen bij was om de rebound om te zetten in een doelpunt. Hierna had DVC de score nog flink op kunnen laten lopen, ware het niet dat enkele aanvallen matig werden uitgespeeld. Eén goal kwam er nog wel, wederom van de voet van Marco Pulles. Hiermee kwam de eindstand op 4-1. Door deze zege positioneert DVC zich steviger in de subtop, en valt Zwaluw terug naar de onderkant van de middenmoot. Er volgen voor de winterstop nog 2 wedstrijden waarin we onze 3e plek verder kunnen verstevigen. Om te beginnen a.s. zondag op bezoek bij Alem 2.