Geldrop JO19-1
01-12-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   J.A.M. (Jack) Kreeft
Een grote dikke wesp van het leven beroven, dat is wat er gebeurde vlak voordat de mannen van RKDVC JO19-1 het op mochten nemen tegen de leeftijdsgenoten van Geldrop. De ploeg van Geldrop (eerdere namen waren Geldrop/Houta Bouw en vv Geldrop/AEK) staat 1 plek hoger op de ranglijst dan wij. Het begin was moeizaam. Er moest gewend worden aan het veld, van beide kanten. De eerste kans was voor de bezoekers maar Jordy voorkwam een vroege achterstand. De eerste keer dat wij gevaarlijk worden liet even op zich wachten maar Yuri produceerde een gevaarlijk schot na een afgeslagen corner. We spelen beter dan Geldrop. Ondanks dat we te gehaast omgaan met de bal die nogal snel door glijd op dit veld. Na een vlotlopende combinatie werd Tugsad diep gestuurd door Sam P, hij wilde de bal voorgeven maar de keeper kon er tussen komen. De corner de hieruit voortkwam werd weggewerkt. Sam P kon de bal weer terug de 16 in sturen, helaas werd deze goede voorzet door iedereen gemist, van ons en ook van Geldrop. We drongen steeds meer aan. Ditmaal was het Thomas die men een harde, lage schuiver de keeper probeerde te passeren maar dat lukte niet. 5 minuten later gaf Sam P een erg goede voorzet. Een erg goede bal waar je het elke verdediging lastig mee maakt. Een verdediger van Geldrop kopte de bal achter zijn eigen doelman in de 42de minuut: 1-0. Dit was ook de ruststand. We begonnen de 2e helft voortvarend, met behoorlijke kansen voor Rody en Thijs maar de 2-0 bleef uit. De 2-0 zat er eerder aan te komen dan de 1-1, zo dacht Jip ook toen hij van afstand de keeper probeerde te verassen. Maar ook Geldrop deed nog mee en zij kwamen in de 74ste minuut oog in oog met Jordy, die een gelijkmaker voorkwam. In de 82ste minuut was hun tweede kans in de 2e helft raak: 1-1. De koppies gingen wat meer hangen en de twijfel sloeg zichtbaar toe bij een aantal spelers. We leden regelmatig onnodig balverlies en maakte vaak verkeerde keuzes. Wij kwamen, net zoals Geldrop niet meer tot een doelpunt en dus is een puntendeling het resultaat. Namens het team bedanken we de scheidsrechter voor het goed leiden van deze wedstrijd. Volgende week de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit bij Nuenen. Succes!