ODC 1
23-12-2018
3 - 1

Scheidsrechter:   S.H.J. (Stefan) Dammers
In de laatste wedstrijd van 2018 moest RKDVC aantreden tegen het sterke ODC. Gedurende de openingsfase bleek al snel dat beide ploegen erg aan elkaar gewaagd waren. Hierdoor ontstond veel strijd op het middenveld. Het gevolg was dat er relatief weinig doelmogelijkheden voor het doel kon worden genoteerd. De eerste mogelijkheid bleek voor RKDVC. Osman Bostanci wist meerdere verdedigers op het verkeerde been te zetten door enkel fraaie technische acties. Hij kon de aanval afsluiten met een goed schot. Het was Jordy van der Zande, doelman van ODC, die knap de bal over de lat kon tillen. Ook ODC kon slechts sporadisch gevaarlijk opkomen. In de 30ste minuut wist buitenspeler Lex van de Biggelaar door knappe actie tot een verrassend schot te komen. Jordan Levy wist met een goede reactie een doelpunt te voorkomen. In de 38ste minuut zou het dan toch raak zijn. Damian van Bijnen kon vanaf de achterlijn de bal keurig afleveren bij Lars Kievits. De buitenkans die Lars zo geboden kreeg liet hij niet onbenut en tikte de bal heel beheerst in het doel, 1-0. In de 40ste minuut was RKDVC dicht bij een tweede treffer. Na een mooie actie kon Rick van Woerkom de bal bij Bas Verhoeven afleveren. Het schot van Bas ging juist voorlangs het Boxtelse doel. In de 43ste minuut was het dan toch weer raak voor RKDVC. Bij een terugspeelbal in de verdediging van ODC was Lars de meest attente speler en wist de bal te onderscheppen. Zeer beheerst wist hij de doelman van ODC te verschalken en de 2-0 in te tikken.

Hoewel ODC de tweede helft met veel meer inzet aanpakte wist het zich slechts zelden in kansrijke positie te brengen. Telkens stuitte de gasten op een hechte Drunense defensie. Ook op het middenveld konden zij moeilijk tot goede combinaties komen. Dit was volledig op het conto van de enorme inzet van de DVC-middenvelders te schrijven. Toch was het ODC dat het eerste doelpunt na de rust wist te maken. In de 62ste minuut mocht Dirk van der Struijk van zo’n 20 meter een vrije schop nemen. Dit deed hij zo perfect dat Jordan geheel kansloos werd gelaten door een vlammend schot in de bovenhoek van het doel, 2-1. Direct vanuit de aftrap zette RKDVC een gevaarlijke aanval op. Nadat de bal bij Lars kwam kon hij door enkele technisch hoogstandjes meerdere spelers kansloos voorbij te spelen. Het gevolg was een schotkans welke hij scherp inschoot. Maar de doelman van ODC kon de bal ternauwernood uit zijn doel ranselen. Toch zou RKDVC de voorsprong enkele minuten later verder uitbouwen. In de 72ste minuut mocht de ingevallen Tugsad Kali vanaf de vleugel een vrije trap nemen. Zijn inzet kwam hoog voor het doel van de gasten. Hier kon Damian van Bijnen zeer beheerst het projectiel binnen koppen, 3-1. Doordat ODC zeer ongelukkig, een dubbele gele kaart binnen enkele seconden voor een van hun spelers, met 10 man kwam te staan viel de wedstrijd hierna in het bekende slot. In de blessuretijd moest Jordan nog eenmaal knap redden op een vrije trap van ODC. Maar de drie punten kwamen hierna niet meer in gevaar.

Opstelling:           Jordan Levy, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Joep Fitters, Randy van den Heuvel (Ralph de Bruin 70ste), Osman Bostanci, Lars Kievits (Guus Berens 81ste), Rick van Woerkom, Rik Lijbers, Steven ten Cate, Sander van Engelen (Tugsad Kali 67ste)
Scoreverloop:       1 - 0 Lars Kievits (38ste min.)
                                2 - 0 Lars Kievits (43ste min.)
                                2 - 1 Dirk van der Struijk (62ste min.)
                                3 - 1 Damian van Bijnen (72ste min.)
Toeschouwers:     100