RKDVC JO19-1
09-02-2019
2 - 2

Scheidsrechter:   R. (Ralph) Frauenfelder
Op de eerste competitiedag van 2019 mocht Jordy een kant kiezen in Malden op het sportpark van Juliana '31, dit vanwege de sterke wind. We begonnen sterk. Zo was er binnen de minuut al een gevaarlijke vrije trap van Sam P en schoot Thijs na 3 minuten net naast. Enkele momenten later kwam de eerste echte doelpoging van Jordy, die redde knap. Na 10 minuten was onze eerste gevaarlijke corner, genomen door Bas. Helaas wist Thijs het net niet te vinden. Na 18 minuten zette Sam P ons op voorsprong door een vrije trap keurig in de bovenhoek te schieten. We waren de betere ploeg, ondanks dat het rommelig was. Even later schoot Thijs net over nadat Tugsad de bal hem had teruggelegd. De 1e helft word afgesloten nadat Tugsad de bal plots voor de voeten kreeg na een geblokt schot van Thijs. Tugsad legde de bal binnen en zo was de ruststand 0-2. Na de rust begonnen we meteen waar we gebleven waren. Namelijk het creëren van kansen. Ditmaal was het Yuri die net naast schoot. In de 48ste minuut scoorde Juliana de aansluitingstreffer. Dit was wat ons betreft de 'VAR van de week'. Had hier immers niet gefloten moeten worden voor een overtreding op Rody? Vanaf dat moment kwamen we qua spel in een diep dal. Zeg maar een afgrond. Toch wisten we kansen te creëren. Thijs schoot een volley net naast. In de 81ste minuut kreeg Juliana een vrije trap op de rand van de 16. Aan de zijkant weliswaar. Het verraste alles en iedereen dat hij het ineens probeerde en de 2-2 kon op het scorebord. Er kwam nog een scrimmage voor de goal van Juliana na een voorzet van Bas. De bal kwam op 3 meter van de goal voor de voeten van Thijs. Zouden we dan door dezelfde man in de dezelfde minuut met dezelfde stand op het bord gered worden? Het antwoord is nee, want hij schoot hem over. Jammer jongens, dit zijn erg kostbaren punten die we laten liggen. Volgende week tegen Bennekom mogen we het opnieuw proberen. Succes!