14-04-2019
1 - 1

Scheidsrechter:   R.L.A.C. (Roy) Manichand
Afgelopen zondag moest RKDVC aantreden tegen de koploper in haar klasse. Daar waar RKDVC in een zeer moeilijke positie is komen te verkeren waren de verwachtingen dan ook niet hoog gespannen voor de Drunenese supporters. Daar dachten de spelers duidelijk anders over.
Het Bossche elftal staat bekend om het technisch vermogen dat in het team is vertegenwoordigd. Vanaf de aftrap kwam direct dit technisch surplus naar boven. Hier tegenover stelde RKDVC veel inzet, een tomeloze inzet. Het gevolg was dat de Bossche gastheren het eerste kwartier het betere van het spel hadden. Maar na het verstrijken van de tijd kwam RKDVC steeds beter in de wedstrijd. Dit zou tot enkele doelmogelijkheden leiden. In de 29ste minuut kreeg Osman Bostanci na een mooi opgezette aanval de bal. Zijn schot miste voldoende precisie om tot een doelpunt te worden gepromoveerd. Een tweede mogelijkheid kreeg de ploeg in de 44ste minuut. Bij een aanval van de DVC-ers kon Rick van Woerkom keurig afleggen op Jelle Frikkee. Helaas belandde zijn schot in de handen van de doelman.
De tweede helft was er nog maar weinig over van het technische surplus van de thuisploeg. Beide elftallen waren volledig aan elkaar gewaagd. In de 49ste minuut kon een BVV-er aanleggen voor een schot. Met een perfecte kopbal wist Steven ten Cate de bal voldoende van richtring te veranderen om nog gevaarlijk te worden. Kort na deze mogelijkheid kon RKDVC de aanval overnemen en de druk op het Bossche doel vergroten. Het gevolg was dat een Bossche verdediger slechts met een uiterste inspanning de bal voor het doel kon wegtrappen. Deze bal zou in de voeten van Roy Lammers belanden. Met een ziedend schot liet hij de doelman van de gastheren kompleet kansloos, 0-1. RKDVC had de smaak te pakken en bleef de druk naar voren zetten. In de 53ste minuut wist Jelle zijn directe verdediger fraai uit te kappen. Zijn inzet belandde echter in de handen van de doelman. Ook BVV liet zien zich niet zomaar over te geven. Het gevolg was een aanval in de 65ste minuut waarbij RKDVC de bal onvoldoende kon uitverdedigen. Nu kwam de bal voor de voeten van middenvelder Guillerma Le Couvreur. Zijn schot ging onhoudbaar in het Drunense doel, 1-1. Hierna bleef er veel strijd op het veld. Toch was RKDVC nog tweemaal dicht bij de winnende treffer. In de 73ste minuut kwam Guus Berens nog tot een prima schot dat juist naast het Bossche doel zou belanden. Nog dichter bij de winnende treffer was Damian van Bijnen. In de 85ste minuut kon Guus de bal hoog voor het doel brengen. De kopbal van Damian zou echter op de lat uiteen spatten.
RKDVC behaalde zo een meer dan verdiend gelijkspel bij de koploper. Tweede Paasdag moeten zij aantreden in Boxtel tegen het sterke ODC. ODC is nieuwe koploper in de klasse. Zowel boven in de stand, ODC, BVV en SVSSS staan binnen een punt, als ook onderin is het enorm spannend. Maar liefst 7 ploegen zijn in die strijd verwikkeld.

Opstelling:             Daan Dekkers, Bas Verhoeven, Roy Lamers (Ray Kivits 83ste), Osman Bostanci (Guus Berens 63ste), Giel Brandts, Jan Bullens, Rick van Woerkom, Rik Lijbers, Steven ten Cate, Sander van Engelen (Damian van Bijnen 76ste), Jelle Frikkee.
Scoreverloop:         0 - 1 Roy Lamers 50ste min.
                                  1 - 1 Guillermo Le Couvreur
Toeschouwers:        75