RKDVC JO19-1
04-05-2019
1 - 2

Scheidsrechter:   N.S. (Nico) Slavenburg
De wedstrijd tegen SML in Arnhem werd vandaag pas om 4 uur gespeeld. Eenmaal aangekomen was het even zoeken naar de juiste kleedkamer op sportpark de Bakenberg. Nadat deze gevonden was konden we na de warming-up beginnen aan de wedstrijd. Het begin was slap: de ruimtes erg groot waren en Sport Maakt Lenig de overhand had. Het eerste kansje voor ons waas na iets meer dan 10 minuten maar was ongevaarlijk. In de 13de minuut kwamen we op voorsprong toen Bas de voorzet van Sam V knap binnen werkte: 0-1. Slechts 7 minuten later kwamen we op 0-2. Een vrije trap, die er beter voorlag voor een linkspot werd door Yuri binnengeschoten. Hard en laag werd de bal de verre hoek in gejaagd. Ondanks dat we niet in onze beste doen waren, waren we erg effectief vandaag, iets waaraan het nog wel eens schortte dit seizoen. De 1-2 hing in de lucht. Zij waren hier nadrukkelijk naar op zoek. Jordy redde ons knap. In de 33ste minuut viel de aansluitingstreffer toch na zwak ingrijpen: 1-2. Tijmen had enkele minuten later de 1-3 op de schoen maar hij miste en hield SML in de wedstrijd. Kort voor rust werd er bijna geprofiteerd van een foutje achterin. Onze keeper werd gepasseerd maar gelukkig kon Marouane de bal keren op de lijn. Na de rust konden we vrijwel meteen scoren maar Sam E zag Bas over het hoofd en ging voor eigen succes: vangnet. De 2e helft was verder een helft van veel vechtvoetbal, weinig hoogte- en dieptepunten. We danken Ricardo en Willem voor hun hulp! Het belangrijkste was dat we de 3 punten mee naar Drunen namen en ons zo goed als zeker veilig speelde. Volgende week kunnen we ons definitief veilig spelen door thuis punten te pakken tegen DOVO. Succes!