Voetballen doe je met het hele team, 90 minuten lang

RKDVC JO19-1
18-05-2019
10 - 1

Scheidsrechter:   P.A.J. (Tonnie) van Heugten
De laatste uitwedstrijd van het seizoen zou een pittige opgave worden, uit bij de koploper in het Jan Louwers stadion van FC Eindhoven. We begonnen best prima aan de wedstrijd. We gaven bijna geen mogelijkheden weg en hadden het redelijk onder controle. Sam P stond op de middellijn en zag Sam V opstomen naar de rechtsbuiten positie. Hij stak de bal hoog door de verdediging. Precies in de loop. Sam V haalde de trekker over maar schoot naast. Niet veel later verdiende Bas een vrije trap. Het leek een onmogelijke hoek om het ineens te proberen. Toch deed Sam P dat en hij raakte de paal. In de 21ste minuut werd een vrije trap van achteruit verlengt door een speler van FC Eindhoven. De bal kwam precies in de loop van Tugsad aangestuiterd. Hij zag de keeper iets uitkomen en zette ons op voorsprong door de bal er keurig overheen te wippen. Vrijwel meteen daarna een gevaarlijke aanval van FC Eindhoven. Deze werd goed onderschept, met een vrije trap als gevolg. Deze werd niet goed genomen en dus kreeg Eindhoven een grote kans. De druk werd groter. In de 27ste minuut werd de gelijkmaker gescoord door middel van een afstandsschot. Slechts 8 minuten later keken we tegen een achterstand aan. Wij dachten aan aanvallen maar toen zij de bal wisten te onderscheppen lag de bal binnen 3 seconden, aan de andere kant: 2-1. Hoe dichter we bij de rust kwamen hoe slordiger we werden. Toen de klok nét 45:00 aangaf scoorde zij de 3-1 en zelfs nog voor rust ook de 4-1. We begonnen de tweede helft vol goede moed en gingen op zoek naar een of meerdere goaltjes en dus een kleine nederlaag of misschien zelfs wel een gelijkspel. Deze droom viel binnen 2 minuten echter al in duigen omdat het scorebord toen al 6-1 aangaf. De rest van de wedstrijd is geschiedenis en gaan we niet al te veel woorden meer aan vuil maken. Volgende week moet het gebeuren. Thuis tegen AZSV. Er zal dan wel een andere mentaliteit moeten heersen, anders word het een erg lastig verhaal. Succes!