SCG'18 2
10-06-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   R.M.M. (Ronald) Heinen
DRUNEN – In de halve finale van de nacompetitie nam RKDVC 6 het afgelopen weekend op tegen SCG’18 2. Een goede bekende, daar beide ploegen in de reguliere competitie ook tegen elkaar uitkwamen. Inzet vandaag was een plek in de finale van de nacompetitie tegen Bavel 2 om daarin promotie naar de 2e klasse af te dwingen.
Wederom was het hoofdveld het toneel. Vele, vooral Gestelse, supporters kwamen op de wedstrijd af. Het gaf maar aan dat de belangen voor Gestel hoog waren. Mooi om dan als 6e elftal tegenstand te mogen bieden. Want ook vandaag werd het de spelers van Gestel lastig gemaakt. De uitploeg had zich in de eerdere confrontaties al twee keer aan de Drunense steen gestoten, en was van plan dit niet nog een derde keer te laten gebeuren.
Het spelbeeld was niets anders dan in de eerdere ontmoetingen. DVC met de ‘parkeer de bus’ tactiek, Gestel dat de bal had en de taak had er doorheen te komen. Het ‘smerige puntenploegje’ van DVC hield aanvankelijk prima stand. Vanaf de 20e minuut werd ook af en toe de aanval gezocht. Juist toen DVC veel mensen op de Gestelse helft had, en misschien wel doordat, werd het openingsdoelpunt gescoord door Gestel: 0-1. In het restant van de 1e helft vielen geen kansen meer te noteren. DVC kwam zelfs niet tot een schot op doel.
Na rust kwam de brommer in het veld zodat we in de tegenstoot gevaarlijker konden worden. De meeste druk op het Gestelse doel wist DVC pas in de laatste 10 minuten te ontwikkelen, toen de ploeg in alles-of-niets pogingen op zoek ging naar de gelijkmaker. Dat de ploeg uberhaupt nog mocht hopen op een verlenging had het overigens volledig aan SCG te danken. Tussen de 70e en 80e minuut kreeg de uitploeg dikke kansen om het duel te beslissen. Het waren Martin en doelman Tim die telkens een tegengoal konden voorkomen. Rik Blokland was in de 80e minuut met een poging net naast het doel nog het dichtst bij een Drunense treffer. De gelijkmaker zat er helaas niet meer in, en de eerlijkheid gebied te zeggen dat het op basis van deze wedstrijd verdient is dat SCG de finale speelt. Wij wensen hen dan ook alle succes toe in de finaleronde.

Voor DVC zit het seizoen er nu dan echt op. Er kan teruggekeken worden op een prachtige jaargang, waar de kersverse 3e klasser direct heeft laten zien waartoe het in staat is. Een mooie 2e plaats in de eindstand is de beloning gebleken. Wij hopen alles en iedereen volgend seizoen weer gezond en wel terug te zien langs de lijn. Voor nu een hele fijne zomer(vakantie) gewenst en tot volgend seizoen!