RKDVC 3
01-09-2019
4 - 2

Scheidsrechter:   MHC (Marty) Parijs
In de eerste echte wedstrijd om de knikkers moest het 3e voor de beker in Vlijmen tegen de plaatselijke Vlijmense Boys 2. Met goede bedoelingen en goede afspraken werd de wedstrijd aangevangen. Na een paar minuten spelen kreeg het 3e al de kans om de score te openen. Een voorzet van Dennis werd door Luuk in eerste instantie half gemist maar toch kon hij in de kluts met de Vlijmense doelman tot scoren komen door de bal in het doel te glijden. Echter het doelpunt werd afgekeurd omdat Luuk de bal net daarvoor tegen de hand kreeg. Niet kort daarna in de 4e minuut lag de bal aan de andere kant wel in het netje. Een verkeerde pass van een DVC verdediger belandde bij een Vlijmense Boys speler in de voet. Deze liet het buitenkansje niet liggen en schoof de bal langs de Drunense keeper. 1-0. Deze stand bleef tot de rust op het scorebord. Na rust begon de wedstrijd pas echt. Door 2 wissels en wat omzettingen in de rust was RKDVC vastberaden om de Vlijmense verdediging het vuur aan de schenen te gaan leggen. Door een verkeerde uitvoering van de, tijdens de rust nog besproken en bekritiseerde zone-dekking, kwam een speler van de Boys zomaar vrij voor de keeper. Hij faalde niet en scoorde in tweede instantie de 2-0 in de 49e minuut. Kort daarna in de 52e minuut werd het zelfs 3-0 toen de DVC-keeper een makkelijk schot verkeerd beoordeelde en de bal ongelukkig uit zijn handen liet glippen over de doellijn. 3-0 was het opeens. In de 60e minuut werd eigenlijk pas de eerste echte goal gescoord door de Vlijmense linkerspits. Hij kwam naar binnen en scoorde met zijn rechter een krullende bal in de verste bovenhoek. 4-0. Een prachtig doelpunt. Pas daarna nam RKDVC echt het heft in handen en ging het beter voetballen. Min of meer getergd door de vier tegendoelpunten waarvan een paar onnodig. Vlijmense Boys had inmiddels een aantal spelers gewisseld en daar nam RKDVC gretig gebruik van. De druk werd opgevoerd en de kansjes kwamen. Op jacht naar een doelpunt zette RKDVC de Boys nog flink onder druk. Een uitstekende aanval op links resulteerde in een goede voorzet van Wouter. De inlopende Stijn werd echter voordat hij de bal kon intikken neergehaald door een verdediger. De scheids die een prima wedstrijd floot zag er helaas niets in en verzaakte om de bal op de stip te leggen. Een van de weinige foutjes van de prima leidende scheidsrechter. Een doelpunt kon eigenlijk niet uitblijven in die fase en het was dan ook in de 85e minuut dat Luuk met een puntertje kon scoren na een splijtende steekpass van Norbert.4-1. Het sein vanaf de zijkant om nog maar eens even gas te geven en achterin 1 op 1 te gaan spelen en hoog druk te zetten werd goed opgepikt. De Vlijmenaren wisten even niet waar ze het zoeken moesten. Zeker niet toen ook de 4-2 werd gescoord door Dennis die een pass door het midden van Martin beheerst binnen tikte in de 89e minuut. RKDVC ging nog eens gas en een paar kansen volgden nog echter het net werd niet meer gevonden en de verdiende overwinning ging naar de Boys uit Vlijmen. Het was zeker geen slechte wedstrijd maar wel een waarbij RKDVC een lesje kreeg in effectiviteit en het afstraffen van foutjes.