RKDVC JO19-1
31-08-2019
4 - 1

Scheidsrechter:   A.H.M. (Ton) Verkoeijen
Na het gewonnen toernooi in Berkel-Enschot, georganiseerd door onze sponsor Logistic Force, stond de eerste bekerwedstrijd op het programma. Uit naar WSC in Waalwijk. De eerste minuten was het de kat uit de boom kijken voor beide partijen. Na 5 minuten creëerden we onze 1e echte kans. Een goede voorzet, die vergeten werd binnen te tikken. De score werd in de 20ste minuut geopend. Balverlies op het middenveld zorgde ervoor dat een speler van WSC een voorzet kon geven. Sam Vraets is de beroerdste niet, en tikte de bal per ongeluk langs zijn eigen keeper: 1-0. RKDVC ging duidelijk op zoek naar de gelijkmaker. Een gevaarlijke vrije trap van Tomas waar Rody net niet bij kon. 3 minuten later: een goed schot van Bart; net over. Maar helaas viel de goal aan de andere kant. Een speler van WSC ging onderuit en kreeg een vrije trap. Deze werd binnengeschoten en dus kon na 32 minuten de 2-0 op het scorebord. Nog geen minuut later had Willem de mogelijkheid om het verschil te verkleinen naar 1. Echter miste hij de 1 op 1 kans door naast te schieten. Kort voor rust werd Pim gevloerd. Rody nam de penalty en scoorde de aansluitingstreffer. 2-1 in de 40ste minuut. Helaas was dit niet de ruststand. Nog geen minuut na de 2-1 ging de bal weer op de stip. Maar niet op dezelfde. WSC scoorde de penalty en zorgde daarmee voor de 3-1. Na wat tactische aanwijzingen en wissels in de rust ging men op zoek naar de winst. Het eerste doelpunt na rust werd bijna meteen gevonden toen Tijmen een erg goede voorzet gaf aan Robbin. Laatstgenoemde raakte de bal niet helemaal lekker waardoor deze niet in het doel belandde. RKDVC kwam niet veel later met de schrik vrij toen WSC de bal net langs de verkeerde kant van de paal schoot. Bram van Delft had in zijn gedachte al gescoord, maar het mocht niet zo zijn, de bal ging voorlangs. In de 64ste minuut kreeg Rody de bal bijna perfect van Jasper. Rody probeerde het met een halve omhaal, maar het mocht niet zo zijn. De motor van RKDVC begon wat te haperen. Er gebeurde vrij weinig noemenswaardigs in de volgende periode. Tot aan de 85ste minuut. Want Remko voorkwam daar een voorsprong van 3 doelpunten van WSC. Helaas kon zelfs hij niets doen aan de eindstand die in de 92ste minuut op het bord werd gezet: 4-1. Het zou misschien nog wel wat beter kunnen maar al met al prima gevoetbald. Zoals eerder vermeld: een geflatteerde uitslag. Op naar volgende week, wanneer RWB naar Drunen komt. Succes!

Remco bij de top van Nederlandse metselaars hoort?
Bram van Delft na 62 minuten helemaal klaar was?