RKDVC JO14-1 wint niet van goed voetballend ODC JO14-1.

RKDVC JO14-1
07-09-2019
9 - 1

Scheidsrechter:   R (Rogier) van Raamsdonk
Na de blamage van vorige week hoopt RKDVC de tij te keren, alle spelers verzamelde zich op het sportcomplex van RKDVC om zo richting Boxtel te gaan. Aangekomen bij Boxtel, laat er een sterke tegenstander op zich wachten. De mannen duiken de kleedkamer in om zich om te kleden voor een goede warming-up, om daarna aan te treden tegen ODC. Warming-up gedaan terug de kleedkamer in om naar de tips van de trainer te luisteren. Afspraken gemaakt, scheidsrechter klaar beginnen maar, de bal rolt in de eerste 10 minuten wil de trainer felheid zien, agressiviteit en in de eerste 10 minuten is dat ook zeker gelukt, met een aantal goede reddingen moest Jesse toch na 15 minuten spelen de bal uit de goal vissen, 1-0. Onze jongens hielden goed stand tot aan de 30e minuut want in de 30e minuut schoot Luca op doorspelen van Elham de 1-1 binnen, met een gelijke stand de rust in gaan was de perfect geweest op basis van de eerste helft, niks is minder waar de scheids liet twee minuten langer door voetballen waardoor in de 35+2 ODC de 2-1 binnen schoot, rust. In de kleedkamer was iedereen stil, aangeslagen door de 2-1 vlak voor rust, dit was een uitgelezen kans voor Ben om het heft in eigen hand te nemen, de vraag wat ging er fout kwam naar voren, iedereen wist precies waar de fouten lagen, bij de 1-0 stonden de centrale verdedigers samen 1 man te dekken waardoor hij heel simpel hun voorbij speelt en de bal binnen tikt, bij de 2-1 wisten ze te vertellen dat er iemand met in dit geval zijn vrouwtje mee moest lopen, stond de keeper niet wat ver voor zijn goal, ja werd er geantwoord. Allemaal leer momenten noem ik dat resultaat telt in deze wedstrijden niet voor ons, dit zijn wedstrijden waarvan je moet leren, alhoewel winnen leuker is van verliezen. De scheids klopt op de deur de mannen zijn gebrand om de tweede helft te vlammen. Scheidsrechter klaar, beginnen maar. De tweede helft bracht twee wissels met zich mee. Isaak komt er in voor Luke, en Benjamin wordt er in gebracht voor Bjorn. 10 minuten gespeelt en er wordt een afstandsschot geplaatst boven in het dak van de goal, 3-1. Kopjes laten hangen daar komt niks van in want er zijn nog 25 minuten te spelen nog twee goals maken en we komen op gelijke hoogte, maar niks is minder waar, in 15 minuten tijd wordt er nog vier keer gescoord aan de kant van ODC dat voortreffelijk met de bal om gaat. 7-1 is de genade klap geweest want daarna zijn de kopjes wel gaan hangen, ODC kent geen medelijden en schoot voor het laatste fluitsignaal nog twee in. Eindstand 9-1. Op werklust leggen wij het zeker niet af tegen dit ODC maar voetballend waren wij in de tweede helft zeker de mindere, komende dinsdag en donderdag zal hier ook de focus op gelegd worden.