RKDVC JO13-1
21-09-2019
2 - 1

Scheidsrechter:   R. (Rob) Bullock
De eerste competitiewedstrijd van de JO13-1 speelde zich af op een zonovergoten hoofdveld van WSC. Vorige week werd voor de beker nog relatief eenvoudig gewonnen van de buren uit Waalwijk, maar vandaag zag het er allemaal anders uit.
DVC begon nog sterk met een eerste 10 minuten die zich grotendeels op de helft van de tegenstander afspeelde. Daarna werd het spel minder en minder. Ondanks de waarschuwingen vooraf hadden te veel DVC-ers vandaag het idee dat dit potje wel met 70% inspanning over de streep kon worden getrokken. WSC maakte dankbaar gebruik van de opgenomen snipperdagen. Rick had al een paar keer handelend op moeten treden, maar op slag van rust was het dan toch raak. WSC ging met een verdiende voorsprong de rust in. Na rust was DVC niet in staat de bakens te verzetten. We bleven volharden in postbodevoetbal en verzuimden gebruik te maken van de omvang van het hoofdveld. Het was een teken aan de wand dat het trio keeper en centrale verdedigers de mannen van de wedstrijd waren. De 2-0 van WSC viel vlak voor tijd in de 56e minuut. Wessel zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar ondanks een klein slotoffensief stond DVC na 60 minuten met lege handen. Uithuilen en a.s. zaterdag tegen de boys uit Made laten zien dat er meer voetbal in de ploeg zit dan we nu hebben laten zien.