RKDVC JO10-4 zet goede lijn ook in de 3e klasse voort!

RKDVC JO10-4
Sarto JO10-4
05-10-2019
13-3

Na een reeks van uitstekende resultaten en grote uitslagen in 4e klasse hadden we vorige weekeen verzoek gedaan om een klasse hoger te gaan voetballen. Vanmorgen speelden we dan ook de eerste wedstrijd in de derde klasse.
De wedstrijd zou plaats gaan vinden op veld 3. Bij het veld oplopen baalden de leiders, want in de verre omtrek was geen doeltje bekennen. Na enig speurwerk zagen we uiteindelijk heel ver weg 2 goaltjes staan. Gelukkig waren Maarten en Sidney zo vriendelijk om te helpen met de doeltjes op het juiste veld te zetten. Hierdoor konden we op tijd aan de warming-up beginnen. Na de voorbespreking konden we aan de wedstrijd beginnen.
Omdat het de eerste wedstrijd in de derde klasse was, was iedereen vanaf de eerste minuut scherp. We wilden ons niet laten verrassen. Al snel zagen we het vertrouwde spel van dat we inmiddels gewend zijn terug. Er werd hard gewerkt, duels werden aangegaan en de bal ging van voet naar voet. Hierdoor waren we veel in balbezit en ontstonden er goede aanvallen. Het was dan ook al snel raak. Lotte maakte een geweldige aanval af waardoor we op 1-0 kwamen. Na de 1-0 bleven we voetballen en het was Roel die de 2-0 maakte. Het lukte Lotte en Roel daarna nog een aantal keren om de bal over de doellijn te werken. Waardoor we snel een ruime voorsprong opbouwden. Het maken van deze doelpunten zou niet gelukt zijn zonder goed teamwork. We bleven de bal rondspelen. Dit ging zo goed dat we mede nog door doelpunten van Aiden en Felipe met 9-1 gingen rusten. Het spel was volledig voor RKDVC en Sarto had nauwelijks kansen afgedwongen, wanneer ze er wel uit kwamen waren het Tygo, Sepp en Tim die er nog een voet tussen konden krijgen of Hidde die met handen en voeten als keeper de bal nog kon stoppen. In de aanval en op het middenveld waren Marley, Lotte, Felipe, Aiden en Roel niet zelfzuchtig en gunden ze elkaar de bal als de ander er beter voor stond.
In de rust werd iedereen nog aangemoedigd om zo te blijven voetballen. Dit lukte niet goed meer. We werden wat slordiger, vergaten soms mee te verdedigen en gingen nog nauwelijks duels aan. Het was wel Tim die de 10-1 maakte. Daarna was er even een periode waarin Sarto wat sterker werd. Sarto maakte een mooi doelpunt. Een speler van Sarto kreeg de bal op eigen helft voor de voeten. Waarschijnlijk had hij gezien dat onze keeper wat ver voor zijn doel stond. Hij schoot de bal dan ook vanaf eigen helft in onze goal 10-2. Deze goal en de wat mindere van ons zorgde ervoor dat Sarto wat gevaarlijker werd. Roel moest een aantal keren als keeper ingrijpen om een tegengoal te voorkomen. Het lukte Sarto ondanks dat, om toch 10-3 te maken. Tijdens de time-out van de tweede helft hadden we weer even de mogelijkheid om iedereen scherp te krijgen. Dit was dan ook meteen zichtbaar. Het spel werd weer beter en we konden mede door goals van Lotte en Tim de voorsprong verder uitbreiden naar 13-3, wat ook de einduitslag was.
RKDVC wist alle penalty’s te benutten, deze werden dan ook overtuigend met 9-4 gewonnen.
Er is door de heren en dame van RKDVC JO10-4 weer een puike prestatie geleverd. We zijn goed begonnen in de 3e klasse.

Aan het einde van dit verslag willen we ook SIDNEY en MAARTEN even extra bedanken, mede door hun trainingen en begeleiding op maandag en woensdag laten we dit goede spel zien.

Alle supporters weer bedankt voor jullie aanwezigheid en aanmoedigingen! We hebben de indruk dat de goede prestaties van dit team steeds meer mensen opvalt bij RKDVC en in Drunen, want het lijkt met de week drukker te worden langs de lijn :-).

Volgende week spelen we om 08:45u thuis tegen Haartsteeg JO10-2.

Tot volgende week, kom op tijd, want mogelijk is er geen plek meer langs de zijlijn als je later bent.