DVC 11 STRANDT IN BEKERTOERNOOI IN STADSDERBY

RKDVC 11
20-10-2019
1 - 1 (4 - 3)

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Vandaag stonden 2 Drunense teams tegenover elkaar op het immense bijveld. Dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren, bleek wel uit de ruststand van 0-0. Beide ploegen kregen enkele kansen. Ruud Walravens zag zijn inzet mooi door Ghislain Bekers gekeerd. Dit was geen mazzeltje, want in de tweede helft vloog hij een bal uit de kruising na een inzet van Dennis van Dijk. Deze sluitpost was nog de lastigste tegenstander vandaag (samen met de grens natuurlijk). RKDVC kwam op voorsprong. Dennis van den Hout schoot de bal binnen bij de tweede paal, maar de grensrechter zag er buitenspel in. De scheidsrechter nam uiteindelijk dit signaal over. Na rust speelde FC Drunen een stuk breder. Achterin bleef er rond gespeeld worden, maar ze konden nu beter de voorwaartsen vinden. De druk van FC werd groter. Echter werden enkele aanvallen op de rand van de 16 gekeerd. Na een slechte bal van FC op het middenveld kom DVC counteren. Via Ruud Walravens werd de bal voorgelegd en Gijs Stevens wist de bal wel achter de doelman te krijgen. 0-1. FC voerde de druk nog verder op. Een schitterende voorzet van Jesse Ulijn werd keurig hoog en onhoudbaar over Peter-Paul gekopt. 1-1. RKDVC kreeg de beste kans om de wedstrijd binnen te halen, ware het niet dat de bal binnen de 16 niet werd afgespeeld op de vrij staande Gijs. Dennis ging voor eigen succes. Hoewel zijn inzet prima was, was het de keeper die er goed bij zat. Het draaide uit op pingels. De heren van FC deden het iets beter en wonnen met 4-3.

De VoiceTronics Assist van de week gaat deze week naar Ruud Walravens.