Het derde neemt revanche op FC Drunen na eerder verloren bekerduel

FC Drunen JO10-1
RKDVC JO10-3
26-10-2019
6-9

Op zaterdagochtend om half 10 mochten we weer aantreden tegen het eerste team van FC Drunen. Eerder dit seizoen hadden we van dit elftal verloren en dus was ons derde gebrand op eerherstel.
We begonnen met een prima warming-up, waarbij ons (Maarten en Sidney) al opviel dat onze jongens dat tegenwoordig al zelfstandig zonder onze instructies prima uitvoeren.
In verband met de afwezigheid van Sem die een schoolkamp had die week, mocht Finn de spitspositie innemen naast Siem. En hoe!! Zijn moeder had de auto nog niet op parkeerterrein van FC Drunen geparkeerd of Finn had er in het eerste kwart al een officiële hattrick inliggen. Het derde was onder leiding van aanvoerder Koen met een hechte verdediging met Max, Ilkay en Koen die de deur goed op slot hielden, op weg naar een monsterscore. Na een geweldige aanval over links, waarbij Max de bal afpakte inspeelde op Ilkay die weer de bal inspeelde op Siem die daarna geweldig voorgaf op Koen die toen kon intikken. FC Drunen wist het even niet meer. Ondanks dat, moet gezegd worden dat onze keeper Steven weer een aantal fabuleuze reddingen had gedaan, waardoor we in de wedstrijd bleven en uit konden lopen. Met een goed gevoel gingen we de kleedkamer in. En toen begon de tweede helft...….
Wij verdenken FC Drunen er van te veel suiker in de ranja te hebben gestopt. Want onze jongens bleken verzadigd in de tweede helft. Finn keepte het eerste kwart en wisselde met Ilkay tijdens het tweede kwart. De aanvoerdersband ging naar Finn en Ilkay.
Onze verdedigers hadden zichtbaar moeite met de spits van FC Drunen. Die werkelijk een verwoestend schot hadden en vanuit alle standen op de goal kon schieten, waar zowel Finn als Ilkay niets tegen in konden brengen. Hierdoor leek het erop alsof we de overwinning uit handen zouden geven. Maar gelukkig was daar onze Tim nog, die na een geweldige dribbel door de verdediging van FC Drunen sneed en kort achter elkaar 2 keer scoorde. Steven pikte nog een goal mee door goed de verdediging van FC Drunen onder druk te zetten en uiteindelijk de bal af te pakken en te scoren. Ook Koen had nog een verwoestend afstandsschot die in het net belandde.

Al met al kunnen we trots zijn op de uitslag en de inzet van de spelers. Bij vlagen zagen we tijdens de eerste helft voetbal van een hoog niveau, waarbij er goed werd samen gespeeld. In de tweede helft, waarschijnlijk door de verkeerd aangelengde ranja, vergaten we geconcentreerd te verdedigen en sloeg de paniek toe. Totaal overbodig omdat we beter waren.
Jullie trotse leiders Sidney en Maarten.

 

Verslagen

Zoeken op de site

RKDVC

Sportlaan 10 
5151 RK Drunen
tel. 0416 -779002
Routebeschrijving
Terug naar boven