10-11-2019
4 - 2

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Ook Baardwijk 2 te sterk voor RKDVC 3
Ook de vierde wedstrijd op rij kon RKDVC 3 geen punten op de ranglijst bijtellen, Dit keer werd met 4-2 verloren bij Baardwijk 2. De eerste 8 minuten zag het spel van DVC er nog goed uit maar het was toch de tegenstander die de score wist te openen. In de 9e minuut werd een pass op het middenveld onderschept door Baardwijk. Een dieptebal volgde en de Borkse spits wist daar wel raad mee en schoot de bal vervolgens in de verste hoek. 1-0. Vanaf dat moment ging Baardwijk voetballen en RKDVC kon weinig of niets hier tegenover zetten. In de 16e minuut werd het zelfs 2-0. Een prima steekbal zette een Baardwijkse speler oog in oog met de keeper. Tim kon de bal nog tegenhouden maar in de rebound was een speler van Baardwijk er als de kippen bij om af te ronden. Toch kon 3 minuten later RKDVC de aansluitingstreffer scoren toen “Bud Beer King of the Match” Niels een vrije trap van Thijs verlengde en de bal bij Marco op de schoen kopte. Die haalde van dichtbij uit. Kansloos voor de keeper. 2-1. Weer 2 minuten later was het toch weer Baardwijk dat de voorsprong vergrootte. Een kopbal uit een corner zorgde voor de 3-1. Dat was tevens de ruststand. Twee trouwe supporters, welbekend onder de naam de Kiwi en de Suki hielden het toen al voor gezien. Zij kozen ervoor om aan de bar te blijven hangen gedurende de tweede helft. Dus konden zij achteraf niet meepraten over het feit of de tweede helft beter was dan de eerste. Maar dat bleek wel degelijk. Zeker het laatste half uur zette de gasten uit Drunen flink aan om de aansluitingstreffer te scoren. Die viel echter pas in de 80e minuut. Niels kopte een voorzet van Stijn prima tegen de touwen. 3-2. Daarvoor had dezelfde Stijn al meerdere mogelijkheden gehad om zelf doel te treffen maar zijn goede spel kon hij niet omzetten in doelpunten. Mede ook omdat de goed keepende Baardwijk goalie steeds een sta in de weg was. In die fase was RKDVC wel iets beter en de gelijkmaker hing in de lucht. Het wed ook wat grimmiger en de scheidsrechter moest een aantal malen de gele kaart trekken. Baardwijk kon loeren op een counter. En die kwam er ook. Terwijl RKDVC vol gas gaf om de gelijkmaker te scoren profiteerde Baardwijk uit een afgeslagen aanval en scoorde de 4-2 in de 84e minuut. Dat was de nekslag voor de gasten en tevens de eindstand. De 3 punten bleven in Waalwijk.