RKDVC 5
24-11-2019
0 - 10

Scheidsrechter:   Afgeschermd
Op een druilerige zondagmorgen maakten de mannen van het vijfde zich op voor een wedstrijd in Tilburg. Als we vandaag de drie punten mee konden nemen naar Drunen, is de bovenste plek in de winterstop nog steeds mogelijk. Na twee aardige moppen van Steven (over Emeal) en Jeroen (over Mexicanen) werd de warming up gestart. Thijs en Petter Knows Better zorgden voor de eerste overwinning door de thuisploeg te dwingen hun tenues aan te passen. Daarmee werd voorkomen dat VB een sport-bh aan moest trekken.

Kelvin, die trots was dat hij op de heenweg een snellere route had gevonden dan de TomTom, mocht vandaag zijn opwachting maken in de spits. De eerste 5 minuten werden ingevuld met het regelen van een geschikte wedstrijdbal. Direct in de eerste fase leken we de eerste kol te maken, maar de grensrechter wilde zichzelf direct belangrijk maken en wees de vlag richting de hemel. Geen doelpunt. Vlak daarna werd de 0-1 wel op het scorebord gezet door Guus na een goede assist van Lurcinho. Ook de 0-2 volgde snel. Sam werd diep gestuurd door Thomas, won het op snelheid van zijn directe tegenstander en de Intercity die langs het veld raasde en schoof de bal netjes in de haak. Het keurkorps van Herolte leek op weg naar een monsterscore, maar werd wakker geschut door een aantal mogelijkheden/kansen/opportuniteiten voor de boys van Reeshof. Julius, wellicht gesteund door de twee gelukshirts van Barca en Liverpool onder zijn wedstrijdshirt, hield met een knappe redding het team op de been. ‘T vijfde ging rusten met een Jantje op het scorebord na een goed uitgespeelde aanval die door Reeshof ongelukkig in eigen goal werd geschoten. Er waren kansen om de score uit te breiden maar TurboSambaSam had zijn Dribbelbril V87 Gold Edition opgezet waarmee hij zijn teamgenoten over het hoofd zag, of voorzag van een onmogelijke voorzet met 241 kilometer per uur.

In de rust zette Danny, die heeft aangegeven aan zijn laatste seizoen bezig te zijn, de mannen op scherp om aan het doelsaldo te werken. En zo geschiede.

De eerste fase van de tweede helft kabbelde voort. Tot dat Bram de bal aan de linkerkant van het veld net over de middellijn kreeg. Met een pass die doet denken aan die van Daley Blind (2014) of Frank de Boer (1988) zette hij Sam alleen voor de goal. Sam twijfelde geen seconde en nam het leer direct op zijn schoen en volleerde knap raak.

Kort na de 0-4 volgde een uitgespeelde aanval waarbij opnieuw Bram SambaSam voor het doel trof en de 0-5 op het digitale scorebord verscheen.

Die andere man in de spits, Kelvin Legierse, zette zichzelf ook eigenhandig op het formulier. Ditmaal niet met een assist of doelpunt maar met een licht oranje gele kaart door de keeper op zijn enkels te raken.

Met de 0-5 op het scorebord was de ban definitief gebroken en werd al snel de 0-10 bereikt! Daarvoor waren Guus, Sam (2x) en de maat van Stein (2x) verantwoordelijk. Na het fluitsignaal zorgde dit voor een opperbeste stemming in de kleedkamer, met een pulvulmiddag bij MHCD in het vooruitzicht.

Man of the Match vandaag: KELVIN LEGIERSE!

PS. Dino succes met het repareren van de schade bij de geboorte van Mini-Colo.