Goede wedstrijd RKDVC JO10-4 helaas niet beloond

RKDVC JO10-4
VCB JO10-1
30-11-2019
7-9

Na 2 goede wedstrijden zonder overwinning stond vandaag VCBJO10-1 als tegenstander op het veld.
VCB hadden we in de beker al als tegenstander gehad. Die wedstrijd werd verloren maar ging gelijk op en hadden we ook kunnen winnen. Iedereen had er zin in vanmorgen en wilde voor een overwinning gaan. Op de nog witte grasmat werd afgetrapt door VCB. De wedstrijd ging gelijk op. Beiden ploegen waren aan elkaar gewaagd. Het was echter VCB dat snel op een 0-2 voorsprong kwam. RKDVC wist daarna de aansluitingstreffer te maken. Ondanks dat de wedstrijd gelijk op ging en RKDVC goede kansen kreeg, was het VCB dat de score verder kon uitbouwen. Waar de kansen van RKDVC er niet ingingen, verdween bijna elke bal van VCB wel in het net. Dit resulteerde in een 2-8 ruststand. Door de ruststand zou je niet zeggen dat RKDVC minimaal gelijkwaardig of zelfs beter was dan VCB.
De leiders waren er van overtuigd dat RKDVC de wedstrijd nog wel eens heel spannend zou kunnen maken en dat zelfs een goed resultaat nog haalbaar was. VCB had immers ook 8 keer gescoord in één helft.
RKDVC schoot na de rust uit de startblokken. In een korte tijd werd er 3 keer gescoord, waardoor het 5-8 werd. De wedstrijd golfde daarna op en neer. De nodige duels werden uitgevochten op het veld en beide keepers moesten een aantal keren in actie komen. RKDVC wist nog dichter bij te komen, 6-8. Het geloof en de kansen namen toe. Het was echter VCB dat de 6-9 wist te scoren. Met nog een paar minuten te gaan proberen we er nog minimaal een gelijkspel van te maken. We wisten de 7-9 te maken. Helaas was de tijd nog te kort om 2 keer te scoren en moesten RKDVC genoegen nemen met een 7-9 eindstand. Een hele goede prestatie, wanneer je met 2-8 de rust in gaat. We hebben vandaag echt super gevoetbald en waren niet minder dan de tegenstander. Dik compliment aan iedereen zoals we de laatste weken voetballen. We werken hard, voetballen goed, maar hebben het geluk niet mee. Nog 2 wedstrijden te gaan tot de winterstop. als we zo blijven voetballen en werken gaan we echt nog punten halen.

Volgende week spelen we om 09:00u uit tegen Helvoirt JO10-2.