RKDVC JO19-1
30-11-2019
6 - 2

Scheidsrechter:   B. (Billal) Nouamani
Op een mooie zaterdagochtend, eind november mochten de mannen van de JO19-1 afreizen naar Gemert om daar een wedstrijd af te handelen tegen de gelijknamige voetbalclub. We begonnen goed aan de wedstrijd. In de 1e minuut legde Ricardo een vrije trap panklaar op het hooft van Jasper, die helaas over het doel kopte. Twee minuten later herhaalden dezelfde 2 personen dit kunststukje. De derde keer lieten zij het over aan anderen: Tom nam de vrije trap en Rody wist geen doel te treffen. Niet met het hoofd, maar met de voet. Qua kansverhouding stonden we na 12 minuten dus met 3-0 voor. Maar hun eerste kans is wel meteen raak. Hun linksbuiten schiet de bal voor en hun spits kon vrij eenvoudig de 1-0 binnenschuiven na een kwartier spelen. Hierna leken we het even kwijt. Remco pakte nog een vrije trap met een fraaie redding maar de 2-0 kwam toch echt op het scorebord na 30 minuten. We pakten de draad weer op. Bart zag zijn vrije trap op de lat belandden. Kort voor rust wist Remco een grotere achterstand te voorkomen door een 1 op 1 duel met de spits van Gemert te winnen. Meteen na rust kwam hij weer voortreffelijk in actie. Ditmaal stopte hij een goed schot met zijn benen. Het schot van Gemert in de 50ste minuut, in de linkerhoek was ook hem te machtig. Niet heel veel later wist hij de volgende treffer van Gemert te voorkomen door de bal via de paal weg te werken. In de 55ste minuut melden wij ons weer in de aanval. Een goede aanval met Rody als eindstation eindigt helaas in het zijnet. Toch werd de stand in de volgende minuten 4-0 en 5-0, door wat van richting veranderde schoten. Ondanks de tegengoals blijven we positief naar elkaar, de tegenstander en de arbiters, waarvoor complimenten. Na ruim een uur spelen scoorden we. Bart tikte de bal op Robbin en die kon vrij eenvoudig de 5-1 binnen tikken. We speelden goed voetbal, leuk om naar te kijken. Vlak na de goal weer een prima aanval over meerdere schijven. Via de keeper ging deze vlot lopende aanval naast. Toch kregen we in de 76ste minuut weer een klap te verwerken: 6-1. Een minuut voor tijd gaf Bram D de bal aan Sam E en laatstgenoemde scoorde met een afstandsschot (jazeker, u leest het goed) de 6-2, Een geflatteerde nederlaag mannen maar onze kansen moeten er wel in... Volgende week thuis tegen FC Eindhoven. Succes!