DVG 1
08-12-2019
3 - 1

Scheidsrechter:   M. (Mark) van den Brink
RKDVC speelt een goede eerste helft. De eerste 10 minuten zijn er een paar afstandsschoten maar kunnen we nog niet echt gevaarlijk worden. In de 12e minuut volgt de eerste redding van de keeper van DVG, die een inzet van Maurice Adegeest net over de goal kan tikken. Helaas moet Maurice na 20 minuten gewisseld worden vanwege een spierblessure en voor hem in de plaats komt Ramon Kok. Na wat kleine mogelijkheden voor beide teams is het in de 39e minuut wel raak. Na een voorzet van Damian van Bijnen kopt Thomas Fitters de bal vanaf de penaltystip geplaatst in de hoek. Slecht twee minuten daarna is het weer raak. Een inspeelpass van DVG wordt door Thomas Fitters onderschept, waarna hij alleen op de keeper af kan. Met een fraaie stift laat hij de keeper kansloos en maakt de 2-0. De laatste minuten van de eerste helft zijn er nog enkele kansen voor Tugsad Kali maar helaas wordt er niet meer gescoord.
De tweede helft geeft een heel ander beeld. DVG neemt het initiatief en zet RKDVC steeds meer onder druk. Na ruim 5 minuten gaat een afstandsschot van DVG net naast en een paar minuten later een volgend schot ook. RKDVC lijkt gewaarschuwd, maar kan niet onder de druk uit voetballen. Na een uur voetballen komt er een goede countermogelijkheid voor RKDVC. Met twee man op de goal af maar de keeper brengt redding. In de 77e minuut is het raak voor DVG. Uit een lage voorzet komt de spits van DVG voor zijn verdediger en tikt binnen. Vrijwel direct daarna krijgt Yannick van Zutphen nog een goede kans, maar ook hij krijgt de bal niet voorbij de keeper van DVG. De laatste 10 minuten gaat DVG vol voor de gelijkmaker, maar is het Daan Dekker die zich kan onderscheiden. Met een schitterende reactie tikt hij een kopbal net over de goal en meteen daarna kan hij een inzet nog naast tikken. In de blessuretijd is het Ramon Kok die de wedstrijd beslist. Na een snelle uitval rond hij fraai af met een schot in de bovenhoek. Twee minuten laten fluit de scheidsrechter voor het einde van de wedstrijd.
Opstelling:                Daan Dekkers, Giel Brandts, Bas Verhoeven, Damian van Bijnen, Roy Lamers, Yannick van Zutphen, Maurice Adegeest (Ramon Kok), Ray Kivits, Thomas Fitters, Tugsad Kali (Sander van Engelen) en Nick van de Laar.
Scoreverloop:           1-0    Thomas Fitters (39ste min.)
                                  2-0    Thomas Fitters (41ste min.)
                                  2-1    Bas van Houtum (77ste min.)
                                  3-1    Ramon Kok (91ste min.)
Publiek:                   150